Hrvatska
VIDEO: Pušić dominirao, Jelenković torpedirao. Pula iskoristila probleme gostiju i potopila Zadrane

VIDEO: Pušić dominirao, Jelenković torpedirao. Pula iskoristila probleme gostiju i potopila Zadrane

Autor: Paulo Sarić

Domaćini su imali čak 21 skok više od donedavnog lidera prvenstva.

KK Pula 1981 pobjedom nad dojučerašnjim liderom Prve muške lige KK Jazine Arbanasi otvorila je drugi dio prvoligaške sezone. Momčad Branimira Pavića na domaćem je terenu uvjerljivo svladala oslabljenu 'Žutu podmornicu' rezultatom 88-66 i došla do svog petog ovosezonskog trijumfa.

Premda su gosti u Istru otputovali sa samo devet igrača i bez visokog Franka Kaštropila, dobro su otvorili utakmicu te su sredinom pete minute nakon trice Josipa Gulama vodili 7-15. Primoralo je to domaćeg stratega na brzu minutu odmora nakon čega je na parket istrčala neka druga Pula. Razigrani Vedran Pušić rutinski je koristio sve rupe u zadarskom reketu i s osam poena do kraja prve četvrtine primakao svoju momčad na samo posjed zaostatka (22-20), da bi isti igrač na otvaranju druge dionice doveo Puližane u vodstvo.

FOTO: KK Pula 1981 Facebook

Desetkovani gosti nastavili su u dobrom ritmu te su odbili prvi nalet istarskog sastava, no kako je vrijeme odmicalo sve su teže pokrivali deficit ispod obruča pa je semafor nakon nove serije domaćina 10-1 već u 17. minuti pokazivao plus osam za Pulu (41-33). Razlika u skoku rasla je praktički iz minute u minutu, no Dalmatinci su se držali na priključku sve do tricaške mini-serije bivšeg igrača Zadra Tonija Jelenkovića koje je dvama dalekometnim ubačajima na otvaranju drugog poluvremena odveo svoju momčad do prve dvoznamenkaste prednosti (51-39). Iako su Bruno Španja i Tihomir Vranješ brzinski odgovorili, gosti nikako nisu nalazili rješenje za dominantnog Pušića koji je držao Istrijane u mirnim vodama, a kada mu se novim tricama priključio mladi Jelenković i odveo Pulu na plus 15, pitanje pobjednika postalo je sve izvjesnije.


Trica Vranješa vratila je Jazine na 12 poena zaostatka uoči posljednjih deset minuta, no bilo je to najbliže što su Zadrani prišli do kraja susreta. Serija Pule 7-0 na samom otvaranju četvrte četvrtine odvela je Istrijane na plus 19 nakon čega smo gledali odrađivanje posla domaće momčadi koja je mirno došla do pete domaće pobjede u Prvoj muškoj ligi.

Uz dominantnog Pušića koji je susret završio s 23 koša i 11 skokova za nešto manje od 24 minute na parketu domaćine je predvodio Toni Jelenković s 21 poenom, čemu je dodao sedam skokova i šest asistencija, dok je najefikasniji u redovima 'Podmorničara' bio novopečeni član zadarske posade Tihomir Vranješ s 18 koševa i sedam uhvaćenih lopti.