Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Reprezentativni centar nastavlja karijeru u Austriji

VIDEO: Reprezentativni centar nastavlja karijeru u Austriji

Autor: Paulo Sarić

Pantera od dva metra. Ali, to nije sve…

Mario Špaleta pronašao je novi klub. Nekadašnji igrač KK Zadar koji je prošlogodišnju sezonu odradio pod palicom donedavnog hrvatskog izbornika Ivice Skelina u Splitu pridružio se austrijskom bundesligašu BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers, objavljeno je na službenim stranicama štajerskog kluba.

Ovoljetni hrvatski reprezentativac s Kupa „Borislav Stanković“ igranog u Šenženu prije desetak se dana priključio treninzima KK Sonik Puntamika te je pod ravnanjem trenera Šime Kraljevića čak i odigrao par utakmica, no na koncu je odlučio nastaviti karijeru u inozemstvu.


Špaleta je prošle sezone nastupio u 21 susretu u Drugoj ABA ligi te je za nešto više od 11 minuta na parketu zabijao 4,5 koša uz 1,9 skokova u prosjeku. Najefikasniju partiju pružio je u desetom kolu u pobjedi nad Lovćenom kada je crnogorskom sastavu ubacio 14 koševa, uz po tri skoka i ukradene lopte te dvije blokade.

Nije Špaleta bio jedino nedjeljno pojačanje momčadi Adnana Bajromovića. Austrijski je sastav koji je u svojim redovima već imao drugog nekadašnjeg igrača KK Zadar, s kojim je Špaleta u sezoni 2013./2014. čak i dijelio svlačionicu – Marka Cara – doveo je i lanjskog igrača KK Šanac Karlovac Filipa Miletu. 22-godišnji krilni igrač koji je u 'Grad na četiri rijeke' došao iz Kaštela prošle je sezone s 13 koševa i 8,2 skoka u prosjeku bio ponajbolji igrač svog kluba u Prvoj muškoj ligi, ali nije uspio spasiti Karlovčane od ispadanja u niži rang.


Nova sezona austrijske košarke počinje 4. listopada, a 'Pantere' će u prvom kolu ugostiti bečke 'Sive vukove'.