Europa i Svijet
VIDEO: Rocketsi poveli 3-2, Warriorsima presudile izgubljene lopte

VIDEO: Rocketsi poveli 3-2, Warriorsima presudile izgubljene lopte

Autor: Teo Cilar

Houston ostao bez Chrisa Paula, koliko je ozbiljna njegova ozljeda?

Još jedna neizvjesna utakmica, još jedna pobjeda Rocketsa. Utakmica u kojoj je rezultat bio izjednačen 10 puta, a momčadi su se mijenjale u vodstvu čak 16 puta otišla je na stranu Rocketsa rezultatom 98:94.

Houston Rockets (1) - Golden State Warriors (2) 98:94 3-2


U prvoj smo četvrtini vidjeli nešto nesvakidašnje, Steph Curry i Klay Thompson ostali su bez i jednog jedinog poena u prvih 12 minuta. Rocketsi su to iskoristili i dobili prvi period s 23:17. Na drugoj strani istom je mjerom odgovorio Chris Paul sa samo dva poena u prvom poluvremenu. Warriorsi su zaigrali puno bolje u drugoj četvrtini, ali nehvatljive su bile njihove izgubljene lopte kojih je bilo čak 9 u prvom poluvremenu. Mnoge od njih bile su potpuno nepotrebne i iz vlastite brzopletosti i nepažnje. 

Neizvjesna utakmica se nastavila i u trećem periodu nakon kojeg su Warriorsi imali poen prednosti. Početkom posljednje dionice momčadi su se nastavile izmjenjivati u vodstvu da bi tada Rocketsi pobjegli na šest poena prednosti. Košem Draymonda Greena koji je poravnao svoj promašaj, Warriorsi smanjuju na 92:91 na 1:44 do kraja. Vrlo bitnu tricu tada stavlja Eric Gordon koji je bio jedan od ključnih igrača. Uzvratio je tricom Green pa smo u posljednjih 1:15 ušli vodstvom Houstona 95:94. U idućem napadu Rocketsa na ulaz je išao Paul koji promašuje preko Quinna Cooka i ostaje ležati na terenu nakon čega se s bolnom grimasom diže i šepa držeći se za zadnju ložu. Warriorsi su u kontri svoj napad riješili brzopleto u početnim sekundama napada, a otvorenu tricu je promašio pazite sada, Quinn Cook što je još jedan od nevjerojatnih poteza Warriorsa. Paul je tada napustio igru i više se nije vraćao i pitanje je hoće li biti spreman za iduću ili iduće dvije utakmice. Ova ozljeda je vrlo neugodna, propustio je upravo zbog te ozljede mnogo utakmica i pitanje je što će pokazati nalazi lječnika kasnije danas. 


Warriorsi nisu iskoristili izostanak Paula u završnici. James Harden je promašio tricu, a na drugoj strani Curry promašuje jedan šut iz dvokoraka od table koji je mogao donijeti vodstvo Golden Stateu. Fauliran je tada Trevor Ariza koji pogađa prvo i promašuje drugo bacanje. Warriorsi su nakon skoka pozvali minutu odmora, a kako je Green u skoku padao u aut, dodao je loptu pa je time-out pozvan nakon njegovog dodavanja što po pravilima NBA lige znači da u napad neće ići sa svoje polovice nego ispod koša. 

Curry je uzeo loptu, krenuo u napad i tko zna zašto loptu u trku baca Greenu koji je ne hvata dobro te mu se odbija od koljena, a uzima je Gordon koji je na 2,7 sekundi do kraja fauliran. Pogodio je oba bacanja i tu je priči bio kraj. Warriorsi su na kraju imali 16 izgubljenih lopti što im je presudilo na kraju, čak 6 ih je imao Green. 


Zanimljiv podatak je i taj da Kevin Durant u posljednje 3 minute i 48 sekundi nije uputio niti jedan šut na koš što je stvarno za rubriku vjerovali ili ne. Još jedan bitan podatak je ozljeda Andrea Igoudale koji je propustio posljednje dvije utakmice zbog ozljede i tek se tu vidi koliko im je on bitan, posebno kada Kevon Looney ima povećanu minutažu zbog toga. Za ovu utakmicu je bilo odlučeno nekoliko sati prije da Igoudala neće igrati što znači da bi u ključnom šestom susretu za Warriorse trebao igrati. 

Rocketse je predvodio Eric Gordon koji je ušavši s klupe ubacio 24 poena uz 4 skoka, a kada on ubaci 20 ili više poena u ovoj seriji Rocketsi su dobili sve tri utakmice. U utakmicama koje su izgubili on je na prosjeku od 13 poena. Paul je nakon lošeg prvog poluvremena odigrao odlično drugo te je do ozljede ubacio 20 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. Harden je danas bio vrlo loš, ubacio je 19 poena uz 4 asistencije i 3 skoka, ali je iz igre šutirao 5/21, tricu 0/11 te je imao i 6 izgubljenih lopti. Velike zasluge idu i obrani Warriorsa koja ga je jako dobro čuvala u ovoj utakmici, ali to nisu kapitalizirali na kraju.

Durant iako nije šutirao na koš zadnjih 3:48 bio je prvi strijelac utakmice s 29 poena i 4 skoka uz šut iz igre 8/22 od čega je tricu gađao 3/6. Probuđeni Klay Thompson je zabio 23 uz 4 skoka dok je Curry ubacio 22 uz 7 skokova, 6 asistencija i 4 osvojene lopte. Jedan od tragičara utakmice Green utakmicu je završio s 12 poena, 15 skokova i 4 asistencije. Iduća utakmica je na rasporedu već sutra, točnije u noći s subote na nedjelju u 3 sata ujutro.