Europa i Svijet
VIDEO: Rocketsi razbili Warriorse i poravnali na 1-1

VIDEO: Rocketsi razbili Warriorse i poravnali na 1-1

Autor: Teo Cilar

Kevin Durant nije mogao sam protiv raspoložene momčadi Rocketsa.

Houston Rocketsi odličnom timskom igrom dobili su Golden State Warriorse 127:105. Kao što je u prvoj utakmici James Harden sam vukao Rocketse, tako je u ovoj Kevin Durant bio usamljen i tek mu je donekle pomagao još jednom loše šuterski raspoložen Steph Curry.

Houston Rockets-Golden State Warriors 127:105 (26:21, 38:29, 31:29, 32:26) 1-1


Harden i Durant nastavili su gdje su stali u utakmici broj jedan i već smo u prvoj četvrtini imali nadmetanje ova dva klasna strijelca. Warriorsi su već nakon dvije minute igre imali tri izgubljene lopte, a ukupno 15 za razliku od prve utakmice kada su ih imali devet. Rocketsi su na kraju prvog perioda imali pet poena prednosti, a kada su se Hardenu s dalekometnim ubačajima priključili PJ Tucker (u prvom susretu ubacio 1 poen) i Eric Gordon, razlika je do poluvremena narasla na 14 koševa viška.

Treća četvrtina u kojoj Warriorsi obično igraju odlično, bila je potpuno na strani domaćina koji su izgledali da mogu zabiti kada god to žele i tek su nekoliko napada promašili. Warriorse je u tim trenucima vukao Durant, gotovo sam je igrao u toj četvrtini u kojoj je zabio 18 poena. Houston je dobio i taj period te se u posljednju dionicu ušlo s 16 poena viška za domaćine. Warriorsi niti jednom nisu zaprijetili u posljednjoj dionici ili spustili razliku ispod deset poena, a Rocketsi su potpuno zasluženo slavili i poravnali na 1-1 u seriji koja sada seli u San Francisco.

Tamo će Steph Curry morati pronaći svoj šuterski ritam jer je u prve dvije utakmice tricu šutirao 2/13, u prvoj to nije bilo kobno jer je tada Klay Thompson ubacio 28 poena, ali bilo je sinoć kada je Klay zabio svega 8 poena, dodajmo tu lošu predstavu Draymonda Greena s po 6 poena, skokova i asista i dolazimo do glavnih razloga poraza Warriorsa.


Iako su Warriorsi limitirali Clinta Capellu na svega 5 poena, što je za devet manje u prosjeku, pet dvoznamenkastih igrača to je nadoknadilo. Harden je ubacio najviše 27 uz 10 skokova i 3 skoka, isto toliko je ubacio i Gordon ušavši s klupe i šutiravši tricu 6/9, PJ Tucker koji prosječno postiže 6 poena po utakmici, sinoć je postigao rekord karijere u doigravanju s 22 poena, 7 skokova i 4 asista ubacivši 5 trica iz 6 pokušaja dok je Trevor Ariza zabio 19 uz 6 asistencija i 4 skoka te je i on bio dosta iznad svog sezonskog prosjeka.  Dvocifren je bio i Chris Paul s 16 poena, 6 asistencija i 4 skoka, ali uz još jednom loš šut iz igre za njega, pogodio je 6 od 14 lopti. Posljednje minute koje je odigrao, igrao je lagano šepajući, a kasnije mu je na klupi fizioterapeut masirao mišić na nozi, ali gotovo sigurno će biti spreman za treću utakmicu u nedjelju.

Kod Warriorsa najbolji Durant s 38 poena i 3 skoka uz šut iz igre 13/22, a jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Curry s 16 poena te po 7 skokova i asista.