Europa i Svijet
VIDEO: Rocketsi šokirali Warriorse

VIDEO: Rocketsi šokirali Warriorse

Autor: Teo Cilar

Golden State prosuo 12 poena prednosti u posljednjoj četvrtini.

Finalna serija na zapadu izjednačena je na 2-2 poslije vrlo važne pobjede Houston Rocketsa koji su vratili prednost domaćeg terena gdje prekosutra igraju petu, možda i ključnu utakmicu ove serije. 

Golden State Warriors-Houston Rockets 92:95 (28:19, 34:18, 34:17, 12:25) 2-2

Warriorsi su dobro započeli susret i već nakon prvih 12 minuta imali 9 poena prednosti. Ipak, Rocketsi se nisu obehrabrili nakon lošijeg početka i odličnom drugom četvrtinom u kojoj su potpuno nadigrali domaćine preokreću i na poluvrijeme odlaze s sedam poena prednosti.

Na krilima Stepha Currya, Warriorsi su dominirali u trećoj četvrtini kao mnogo puta u ovoj sezoni i bili čak i uvjerljiviji nego Rocketsi u drugoj. To im je donijelo vodstvo 80:70 na ulasku u posljednju dionicu. Odmah na početku poveli su i s 82:70, a onda neobjašnjivo stali te do kraja utakmice ubacili još svega 10 poena. Promašili su domaćini 10 posljednjih trica na utakmici, a kada je Klay Thompson promašio za produžetak kod 92:94, loptu u skoku hvata Chris Paul, a sirena je obilježila kraj utakmice. Naknadnim pregledom snimke suci su vidjeli da je u skoku Shaun Livingston faulirao Paula na 0,5 stotinki do kraja i beku Rocketsa dodijelili dva slobodna bacanja. 

On je prvo promašio, a drugo umjesto da namjerno promaši, pogodio i tako dao Warriorsima još jednu šansu. Poslije minute odmora, loptu je dobio Curry koji je ostao sam, ali je promašio tricu za produžetak. Veliki hendikep za Warriorse bilo je neigranje Andre Igoudale. Peta utakmica igra se već sutra, a hoće li se Warriorsi u ovako kratkom roku oporaviti od ovoga šoka ostaje za vidjeti.


James Harden je predvodio Rocketse s 30 poena te po 4 skoka i asista, Paul koji je u prvoj četvrtini ostao bez poena, na kraju se zaustavio na 27 poena i 4 asistencije, a s klupe je Eric Gordon zabio 14. Kod Warriorsa Curry 28 poena i 6 skokova, Kevin Durant je ubacio 27 uz 12 skokova i 3 asistencije dok je Draymond Green zabio 11 uz 13 skokova i 8 asistencija. Zakazao je Thompson koji se tijekom utakmice nakon jednog pada laganije ozlijedio, ali se vratio na teren, ubacio je tek 10 poena uz 4 skoka i šut iz igre 4/13. 

Noćas se u Bostonu igra peta utakmica finala istoka između Celticsa i Cavsa.