Hrvatska
VIDEO: Roko Erslan zaustavio veliki preokret Kvarnera i odveo Sonik do nove pobjede

VIDEO: Roko Erslan zaustavio veliki preokret Kvarnera i odveo Sonik do nove pobjede

Autor: Paulo Sarić

Riječani su umalo nadoknadili minus 19, no na koncu nisu mogli protiv zadarske kombinacije mladosti i iskustva.

U zanimljivoj i preokreta prepunoj utakmici četvrtog kola Prve muške lige KK Sonik Puntamika došao je do svoje treće ovosezonske pobjede, druge na strani. Iako je momčad Šime Kraljevića sredinom druge dionice imala velikih 19 koševa prednosti, period izvrsne igre vratio je Riječane u sam egal početkom posljednje četvrtine, no završnica je pripala Zadranima koji su nakon velike borbe slavili s 87-95.

Prvih smo pet minuta gledali izjednačenu utakmicu, a onda je uslijedio prvi nalet Sonika. Marko Atelj polaganjem je pokrenuo seriju svoje momčadi 0-9 koja je vrlo rano dala vjetar u leđa Kraljevićevim igračima. Riječani su se držali na jednoznamenkastom zaostatku sve do pred kraj prve četvrtine, a onda je Teo Petani tricom pokrenuo blitzkrieg Puntamičana koji su u manje od pola minute serijom 0-7 otišli na ugodnih 13 razlike s koliko se i ušlo u drugu dionicu (17-30).

FOTO: KK Kvarner 2010 Facebook

Novi period dobre igre nekadašnjeg igrača Šibenika već je na ulasku u 12. minutu odveo KK Sonik Puntamika na visokih plus 18. Jedini raspoloženi igrač Kvarnera u tim je trenucima bio Matija Bilalović koji je sa šest vezanih poena pokušao vratiti Riječane u susret, no najbliže što je momčad Roberta Jurkovića stigla u prvom poluvremenu bilo je na minus 11. Dogodilo se to tri puta, posljednji put pred sam odlazak na veliki odmor na koji se otišlo s rezultatom 36-47.

Otvaranje drugog poluvremena proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj se prednost Sonika kretala između deset i 16 koševa razlike koliko su Zadrani imali i u 29. minuti (53-69). A onda su stali.


Kvarner je treću četvrtinu zaključio serijom 9-0, no bio je to tek nagovještaj onoga što je uslijedilo. Novih 8-0, za ukupnih 17-0 domaćina u potpunosti je preokrenulo susret i dovelo Riječane do prvog vodstva nakon samog otvaranja utakmice (70-69). Uslijedila je minuta odmora gostujućeg trenera nakon koje su se Zadrani probudili i vratili u ritam koji su imali većinu susreta.

Iskusni Petani dvjema je tricama vratio zelene u vodstvo i dugo se činilo da će Zadrani mirno doći do nove pobjede. No, domaćini se nisu predavali te su po već prokušanom receptu uspjeli izboriti otvorenu završnicu. Mate i Luka Vucić dali su nadu Kvarneru koji je u posljednje dvije minute ušao sa zaostatkom od tri razlike (82-85). Bučaj je odveo Puntamičane na, činilo se, dostatnih plus sedam minutu i pol prije kraja, no loptu je u svoje ruke ponovno uzeo raspoloženi Bilalović i primakao svoju momčad na samo dva koša zaostatka.

FOTO: KK Kvarner 2010 Facebook

A onda se ukazao neočekivani heroj kod Sonik Puntamike. Mladi Roko Erslan, igrač na posudbi iz KK Zadar, preuzeo je odgovornost te polaganjem i tricom odveo goste do pobjede koju je u posljednjim sekundama s linije penala potvrdio kapetan Dino Palčić.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog sastava koji je imao petoricu dvoznamenkastih igrača bili su Petani i Palčić s 21, odnosno 20 poena, dok je mladi hrvatski reprezentativac Roko Erslan dodao sedam koševa, pet skokova i dvije asistencije za nešto više od 19 minuta provedenih na parketu, pa domaćinima nisu pomogla ni 23 poena Bilalovića, kao ni dvostruko-dvocifreni učinak Mate Vucića koji je utakmicu završio s 12 koševa i deset skokova.