Regija
VIDEO: S Trinchierijem stigla i pobjeda Partizana

VIDEO: S Trinchierijem stigla i pobjeda Partizana

Autor: Teo Cilar

Partizan nanio prvi poraz Mega Bemaxu.

Košarkaši Partizana nadahnuti dolaskom novog trenera Andree Trinchierija nakon šest poraza u nizu, stigli su konačno i do pobjede. U utakmici u kojoj su vodili od samog početka pa do kraja utakmice, nanijeli su prvi poraz Mega Bemaxu rezultatom 74:81. 

Partizan je otvorio utakmicu s dvije trice u nizu Vanje Marinkovića što je gostima dodatno podiglo samopouzdanje te su već nakon prvih deset minuta imali devet poena prednosti. Partizan je bez većih poteškoća održavao prednost i u drugom periodu uz povremene prijetnje domaćih košarkaša, ali ozbiljnije nisu zaprijetili, a glavni razlog je užasan loš šut za tri poena. U cijeloj su utakmici pogodili tek tri od 30 ispucanih, a to ih je na kraju i koštalo pobjede. 

Tek pod kraj utakmice, domaći su košarkaši prišli na 74:79. Nakon što je Rade Zagorac promašio tricu, Ašćerić u kontri promašuje floater za minus tri koji bi na 50 sekundi do kraja utakmici vratio neizvjesnost. Pola minute prije kraja Landale je postigao dvicu i potvrdio pobjedu Partizana.


Hrvatsko-talijanski trener tako je pobjedom krenuo u svoju avanturu s Partizanom koji je imao veliku podršku navijača i u Srijemskoj Mitrovici. Zagorac je predvodio Partizan s 17 poena i 7 skokova, Marinković je također zabio 17 uz 5 skokova, dok je Jock Landale nakon užasne partije protiv Zadra odigrao odlično i zabio 13 poena uz 9 skokova, 4 asistencije i dvije osvojene lopte. Kod domaćina jedini raspoložen Goga Bitadze s 28 poena, 11 skokova i čak 4 blokade. 

Unatoč pobjedi, trener Partizana bio je pun kritika na igru svoje momčadi. 

- Imao sam drugačiju ideju prije utakmice, htio sam da moju prvu utakmicu Partizan odigra dobru košarku, ali ovo što smo danas igrali nije košarka. Meni je žao i ja sam mojim igračima rekao da je to daleko od standrada koji želim, ali imali smo seriju poraza. Također, teško je igrati na ovom terenu, Mega je imala skor 5-0, igra specijalnu košarku i zbog toga moraš cijelo vrijeme imati koncentraciju i ideju. Ja sam sretan zbog igrača, ali moramo da napravimo mnogo bolji posao. Ovo je zemlja košarke i zato moramo da igramo košarku, a ne nešto slično. Ovo je tek početak, a uvijek se kreće prvim korakom, to smo na ovoj utakmici napravili. Bili smo dobri u obrani i katastrofalni u skoku. Imam dvoje djece uzrasta od 7 i 10 godina, mislim da bi oni bolje zagradili koš, ali za to sam ja kriv jer im očito nisam dobro objasnio. Sutra je trening, bacit ćemo ključ od dvorane, ono što se kaže, dok ne savladamo neke elemente igre. Moram kazati da ima i pozitivnih stvari, ali ja sam jako zahtjevan prvo prema sebi, a onda i prema mojim igračima. Vanja je igrao kao kapetan, opustio se na kraju i na tome moramo raditi. S druge strane, neki nisu shvatili koliko je teško igrati ovu ligu, koliko je ona tvrda. Neki su se rastopili na prvi kontakt. Ipak, po mom mišljenju ekipa ima dva MVP-a, a to su Amar Gegić i Bandja Si. Gegić je pokrenuo našu obranu, ali je napravio pet glupih faulova jer nije naučio koliko može biti važan igrač za ovaj tim. Bandja je pogodio ono što Amerikanci kažu "Dagger" i praktički riješio pitanje pobjednika. Idemo dalje, ekipa je mlada i ima veliku želju. U ovom trenutku nismo bolji ni od koga, danas smo dobili na taktiku, ali od nečega moramo početi.