Time-out
VIDEO: Sa 66 godina ušao u igru, hladno zabio tricu i sjeo na klupu

VIDEO: Sa 66 godina ušao u igru, hladno zabio tricu i sjeo na klupu

Autor: Teo Cilar Photo: KK pazin facebook

Trener Pazina Damir Ćus srušio rekord Tonija Svobode kao najstariji igrač koji je zaigrao seniorsku košarku.

Zanimljiv podatak stiže nam iz Pazina gdje je trener Pazinjana Damir Ćus s 66 godina na leđima zaigrao seniorsku košarku u Drugoj ligi košarkaša zapad. Tako je srušio rekord koji je držao Toni Svoboda, otac Ivana i Noe koji je za Radik iz Križevaca u istom rangu zaigrao seniorsku košarku s 55 godina. 

Da odmah u startu spomenemo, kako nije riječ o nekim bolesnim igračkim ambicijama i uzimanje minutaže mladim igračima, nego samo riječ o šali između prijatelja. Damir Ćus dobro je poznati košarkaški trener u Istri koji daje veliku minutažu mladim igračima.


Damir Ćus i Nikola Plećaš

- Povod je bio još u Vodicama prije nekoliko godina na trenerskom seminaru Premijer prve i druge lige kada mi je prijatelj trener Ante Tomas rekao da je Toni Svoboda sa 55 godina zaigrao za Radnik. Prije početka prvenstva ove godine, u šali sam mu rekao da idem skinuti rekord. I to sam napravio taman na rođendan vizionara hrvatske košarke Krešimira Ćosića u utakmici koja nije bila zahtjevna. Ušao sam, odigrao minutu i pet sekundi i pogodio tricu. Inače sam godinama trener ekipe i nitko od igrača nije znao da ću kratko zaigrati. U trenutku kada sam bio na terenu, preostala četiri igrača bila su ukupno starija od mene dvije godine. Mi već desetljećima guramo u vatru srednjoškolce, čak i osmi razred ako su talentirani i tjelesno sposobni. Koliko mi je spoemnuo ante tomas, Ivan svoboda je bio jedan od trenera, a Noa i Toni su igrali. Kod mene, nećak Jerko je igrao, ali ne istovremeno kad i ja, a sin Ante je pomoćni trener. Upozoravali su me da ne pretjeram pa da me ne ponese pitanje stražnje lože ili ahilove pete. Iz drugog napada i prvog mog šuta, odmah je ušla trica, a ja sam odmah zatražio zamjenu.


Vijest da je Damir pogodio tricu stigla je i do njegovog prijatelja Aramisa Naglića koji ga je odmah nazvao i pitao ako bi pojačao njegovu momčad jer mu fali šuter.

- Je, zvao me Aramis, rekao da mu fali šuter, ali da sam preskup. Inače sam bio playmaker, a u moje vrijeme nije bilo trica pa eto imam sto posto učinkovitosti, rekao nam je za kraj trener Pazina koji je valja spomenuti u toj utakmici bio uvjerljiv protiv Rudara iz Labina, završilo je rezultatom 124:71.