Europa i Svijet
VIDEO: Scola i Argentina preko Nigerije u drugi krug

VIDEO: Scola i Argentina preko Nigerije u drugi krug

Autor: Teo Cilar

Nigerija razočarala i nakon Rusije upisala poraz i od Argentine.

Luis Scola je kao vino, a klasu je demonstrirao protiv snažnih centara Nigerije te se popeo na drugo mjesto vječite liste strijelaca na Svjetskim prvenstvima. Ispred njega je nedostižni Brazilac, Oscar Schmit. Argentina je došla do svoje druge pobjede koja im je osigurala plasman u drugi krug natjecanja, a Nigerija je mora se reći, razočarala na ovom prvenstvu. Završilo je rezultatom 94:81 (28:17, 15:26, 29:18, 22:20).


Argentina je ušla vrlo dobro u utakmicu te preko Nicolasa Brussina, Facunda Campazza i Scole dolaze do vodstva 10:4. I u nastavku četvrtine dominiraju Scola i Brussino te vode Argentinu do vodstva 28:17 nakon prvih deset minuta. Nigerija se probudila u drugoj četvrtini i na krilima Josha Okogiea na polovici četvrtine dolaze do vodstva 36:32 što znači da su napravili seriju 19:4. Argentina se pribrala i preko Gabriela Decka vraćaju vodstvo, ali na odmor se odlazi s poravnatim rezultatom 43:43.

U trećoj četvrtini Argentina je opet zaigrala kao u prvih deset minuta i na ulasku u posljednju četvrtinu imaju 11 poena prednosti. Nigerija se svim silama pokušala vratiti u utakmicu u posljednjoj dionici, a na nešto više od tri minute do kraja su s -14 došli na -8, ali bliže nisu mogli. 

Scola je predvodio Argentinu do pobjede s 23 poena i 10 skokova i izgleda kao da mu niti malo ne smeta 39 godina na leđima. Patricio Garrino je zabio 17 uz 7 skokova, a Campazzo 14 uz 8 asistencija i 4 skoka. Kod Nigerije Okogie 18 uz 5 asistencija dok je Jordan Nwora ubacio 12 uz 3 skoka. 

Argentina je uz Rusiju na 2-0, obje su momčadi prošle u drugi krug, ali sada će u međusobnom dvoboju odlučiti koja će momčad s pobjedom i dva boda proći u drugi krug.