Hrvatska
VIDEO: Šibenik uvjerljiv protiv Jazina, Petani na kraju navijao sa Funcutima

VIDEO: Šibenik uvjerljiv protiv Jazina, Petani na kraju navijao sa Funcutima

Autor: Teo Cilar

Jazine su u ovom susretu bile bez šansi za pobjedu.

Spomenimo kako najnovije pojačanje Šibenika, Tomislav Gabrić nije danas debitirao pred domaćim navijačima iako je bio u sastavu. On se naime ozljedio na zagrijavanju te je morao propustiti susret koji je Šibenik uvjerljivo dobio rezultatom 89:75.

Šibenik-Jazine Arbanasi 89:75 (23:16, 23:19, 26:16, 17:24)

Kompletna statistika utakmice

Šibenik je odlično krenuo u susret protiv Jazina i došao do vodstva 9:2 na krilima raspoloženog Luke Pandurića koji je od tih devet ubacio šest poena. Gosti iz Zadra vraćaju se u egal serijom 8:2 koju su predvodili Franko Kaštropil i ljubimac šibenske publike Teo Petani. Šibenik je tada krenuo puno bolje u obrani i dolazi do 23:13 na dvije minute do kraja prve dionice koju gosti zaključuju serijom 4:0 za 23:16.

Prvih pet minuta druge četvrtine nismo se nagledali posebno dobre košarke. Jazine su kvalitetnom obranom dopustile samo šest postignutih koševa dok su oni ubacili devet te su bili na samo minus četiri, točnije 29:25. Krenuli su tada domaćini s puno boljom obranom te bježe na plus 11, točnije 36:25. Tu prednost uspješno su održavali do samog kraja prvog poluvremena na kojem su imali 46:35. 


Šibenik su predvodili Vitali s 19 poena i 3 skoka, a po 15 su ubacili Domagoj Bašić i Ivan Mileković. Kod Jazina najbolji strijelac Franko Kaštropil s 16 poena i 3 skoka, dok je Remi Barry bio uvjerljivo najbolji s 15 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Spomenimo i 11 poena i 5 skokova ljubimca Funcuta, Tea Petanija koji je na kraju susreta na njihov poziv opet skočio na ogradu tribina i zapjevao sa njima.