Hrvatska
VIDEO: Šibenka nakon Solomuna potpisala još jednog visokog igrača

VIDEO: Šibenka nakon Solomuna potpisala još jednog visokog igrača

Autor: KK Šibenka

Bivši igrač Gorice.

Milija Miković, 205 cm visoki centar, novi je igrač Šibenke. Radi se o iznimno snažnom igraču koji pokriva obje unutarnje pozicije, a najbolje se snalazi na poziciji petice.

Miković započinje svoju košarkaški karijeru u rodnom Baru, gdje uspješno igra pune četiri sezone za momčad Mornara. S inozemnom karijerom starta u slovenskom Šentjuru. Nakon toga prelazi u sarajevsku Bosnu, pa mađarski ZTE (sadašnji klub Tonka Vuke, Ante Delaša   Ante Nazora) i naposljetku, u prošloj sezoni uspješno nastupa za Goricu. Milija Miković bio je i član mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore. 

Na Europskom prvenstvu U20, Miković je predstavljao svoju zemlju i u prosjeku je zabijao 18,3 poena, uz 9 skokova i 1,4 asistencije u 9 odigranih utakmica. Bio je i drugi najbolji strijelac Europskog prvenstva. Evo i reakcije trenera Dženana Rahimića.

- Nakon odlaska braće Ivišić, Vuke i Vraneša, na unutarnju poziciju nam nakon Solomuna stiže još jedan visoki igrač. Na poziciji 5, ovu će sezonu igrati bivši igrač Gorice, Milija Miković. Igrač s iskustvom igranja ABA 2 ligi. Relativno mlad, a opet iskusan igrač, koji će svojim znanjem i iskustvom puno pomoći u sljedećoj sezoni.

Donosimo i prvu izjavu Mikovića, po nadimku poznatog kao Miki.

- Sretan sam i ponosan što ću nositi dres Šibenke. Radujem se igranju i treniranju na legendarnom  Baldekinu. Pred nama je jedna izazovna sezona, a ja ću nastojati da dam svoj maksimalni doprinos momčadi kako bi napravili što bolji rezultat -  rekao je Miković u svojoj prvoj izjavi za službenu stranicu kluba.