Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Slavi se u Hrvatskoj, slavi se u Los Angelesu - Clippersi u finalu Zapada!

VIDEO: Slavi se u Hrvatskoj, slavi se u Los Angelesu - Clippersi u finalu Zapada!

Autor: Saša Ćirić

Nisu nam isti motivi, he he.

Kako ste, vjerujemo, već imali prilike popratiti, Los Angeles Clippersi Ivice Zupca izbacili su iz NBA doigravanja Utah Jazz Bojana Bogdanovića. Bila je to nevjerojatna utakmica u kojoj su Jazzeri imali +25 na ulazu u treću četvrtinu, ali u jednom od najvećih povrataka u povijesti NBA doigravanja kalifornijska momčad došla je do zlata vrijedne četvrte pobjede u seriji, kojom idu na Phoenix Sunse Darija Šarića u finalu Zapada. Popularni Babo nije podbacio, ubacio je 14 poena (trice 4-8), dok je Zubac dobio tek pet minuta igre bez značajnijeg učinka.

Koliko ova pobjeda znači Clippersima, koji su po prvi put (!) u finalu konferencije, svjedoče i videozapisi iz svlačionice, odnosno s ulica Los Angelesa. 

Nama u Hrvatskoj ova vijest je naravno najvažnija zbog činjenice da će naš najbolji igrač biti na dispoziciji izborniku Veljku Mršiću u splitskom kvalifikacijskom turniru za OI u Tokyu, što nas automatski izbacuje u ulogu favorita. No, to moramo dokazati i na terenu, inače će nam se dogoditi isto što i Ivanu Buljanu u sad već legendarnom videu s izvlačenja parova UEFA Europa lige, kad se prerano poveselio Žilini kao budućem protivniku Hajduka.