Hrvatska
Regija
VIDEO: Smajlagić u predzadnjoj sekundi spasio Cibonu od sramote u Čačku. Borac je igrao s tri seniora i četiri juniora

VIDEO: Smajlagić u predzadnjoj sekundi spasio Cibonu od sramote u Čačku. Borac je igrao s tri seniora i četiri juniora

Autor: Branko Tabak Photo: Borac Mozzart - Duško Radišić

Burna proslava

U utakmici 18. kola ABA lige Cibona je pobijedila Borca u Čačku 83-84 košem Svena Smajlagića u zadnjoj sekundi utakmice.

Zbog crijevne viroze Borac je nastupio sa samo sedam igrači, trojicom članova seniorske momčadi i četvoricom juniora, dvojicom rođenih 2004. i dvojicom 2005. godine.

Momčad Josipa Sesara je vodila 80-82. Borac je krenuo u napad i tricom Miloša Glišića stigli do vodstva 83-82. Nakon time-outa Zagrepčanima su ostale dvije sekunde za napad. Jedna je bila dovoljna da Smajlagić zabije za 83-84, a druga da Đorđe Ćurčić preko cijelog terena ispali projektil koji je umalo u Kecmanovom stilu doveo do novog preokreta.


Slavlje Cibosa bilo je neopisivo, a kako i ne bi kad su se spasili velike sramote. S druge strane ABA liga teško će objasniti zbog čega je prisilila Čačane da odigraju utakmicu unatoč činjenici da su imali samo tri zdrava igrača na raspolaganju. 

Sa sedam pobjeda Cibona se na ljestvici izjednačila sa Splitom i Megom na diobi 8., 9. i 10 mjesta. Zadar je s dvije pobjede više šesti.