Regija
VIDEO: Smiješi li se to crnogorsko polufinale ABA lige?

VIDEO: Smiješi li se to crnogorsko polufinale ABA lige?

Nove pobjede Budućnosti i Mornara.

U još jednoj jako dobroj i dinamičnoj utakmici momčad Dejana Milojevića nije uspjela prekinuti sjajnu seriju Podgoričana. Budućnost je slavila 83-94

Iako je Mega odlično započela utakmicu i u jednom trenutku imala 9 poena prednosti gosti su uglavnom šutevima sa slobodnih bacanja dostigli i prestigli domaćina pa je Budučnost na poluvrijeme otišla s minimalnim vodstvom 50:49.


Foto: KK Mega Bemax - Ivica Veselinov

Kuriozitet je da je Budućnost u prvih 20 minuta izvela čak 25 slobodnih bacanja, a Mega samo dva.

U drugom poluvremenu Džikićeva momčad je relativno lako održavao prednost koja je uglavnom iznosila do šest poena da bi u finišu dodatno dodala gas i na kraju slavila s uvjerljivih 11 poena razlike.

Nikola Ivanović je s 18 poena i 6 asistencija vodio Podgoričane do pobjede i tako još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi.

Vlatko Čančar je bio najbolji kod domaćih s 15 poena.


U Baru Mornar se novom pobjedom stabilizirao na četvrtom mjestu koje vodi u doigravanje. Crnogorci su bili bolji od Petrol Olimpije 101-81. Nakon boljeg otvaranja gostiju koji su imali pet poena viška na kraju prve četvrtine (18-23) Mornar je odigrao uraganski drugu, dobio ju s 33-18 čime je trasirao put prema pobjedi.

Bez problema domaćini su priveli utakmicu kraju i sada mirno čekaju gostovanje kod Zadra. Vranješ s 21 i Needham s 18 bili su najefikasniji u redovima pobjednika. Kod Olimpije najviše je zabio Lorbek (19).