Europa i Svijet
Video: Spahija odveo Maccabi u finale Liga kupa

Video: Spahija odveo Maccabi u finale Liga kupa

Autor: Teo Cilar

Bivši Hrvatski izbornik Neven Spahija krenuo je vrlo dobro u povratničku sezonu kod Maccabija Fox. Njegova je momčad danas slavila u polufinalu Liga kupa protiv Maccabi Rishona s 86:60.

Maccabi Rishon držao se samo u prvoj četvrtini utakmice protiv glavnog Maccabija u Izraelu. Ponos Izraela pobjegao je na dvocifrenu prednost u drugoj četvrtini, a do kraja susreta samo su povećavali razliku. 

Slabi Rishon izgubio je sve četvrtine i na kraju upisao poraz od 26 koševa razlike. Kod Maccabi Foxa je najbolji bio John DiBartolomeo s 19 poena, šest asistencija i tri osvojene lopte. Spahija i sportski direktor Nikola Vujčić tako će u četvrtak pokušati doći do prvog trofeja u novoj sezoni za Maccabi Fox. 


Maccabi Fox će u finalu igrati protiv Ironi Naharye koja je u drugom polufinalu izbacila Gilbou Galil s 88:82. Njih je predvodio Alex Young s 26 koševa. Finalni susret je na rasporedu u četvrtak 05. listopada, a Maccabi će i u njemu biti bez dva najbolja beka momčadi, bivšeg košarkaša Cedevite Pierre Jacksona i Norris Colea.