Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Spahija protiv Rudeža traži nastavak pozitivnog niza

VIDEO: Spahija protiv Rudeža traži nastavak pozitivnog niza

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski dvoboj u Tel Avivu.

Večeras počinje 11. kolo najjačeg europskog klupskog košarkaškog natjecanja. Na rasporedu je pet utakmica, od kojih se ističe susret Brose Bamberga i moskovskog CSKA te  dvoboj izraelskog Maccabija i španjolske Valencije. Nama je zanimljiviji potonji u kojemu će snage odmjeriti bivši hrvatski izbornik Neven Spahija i nekadašnji reprezentativac Damjan Rudež.

Maccabi u utakmicu ulazi s četiri pobjede iz posljednjih pet susreta, a jedini su poraz upisali na gostovanju u Barceloni, dok su gosti u dijametralno suprotnoj formi s tek jednom pobjedom u pet dvoboja. U nedjelju su na domaćem terenu, tek nakon produžetka, svladali Morabanc Andorru  rezultatom 89-87.

- Mislim da se susrećemo s vrlo opasnim protivnikom. Izgleda da Valencia ima problema s ozlijeđenim igračima te da nije u najboljoj formi, no to neće utjecati na našu pripremu za utakmicu. Nećemo ništa mijenjati. Ponašat ćemo se kao da dolaze u najjačem sastavu jer preveliko razmišljanje o tome tko će istrčati na teren, a tko neće – zna biti velika pogreška. Maccabi želi ostati na pobjedničkom putu. U posljednje vrijeme igramo dobru košarku, svi su zdravi i mislim da ćemo biti spremni za dvoboj – kazao je hrvatski stručnjak na klupi izraelskog euroligaša.

Spahijina momčad u večerašnjem susretu ima priliku doći do sedme pobjede kojom bi se izjednačila s Panathinaikosom i Fenerbahçeom na trećem mjestu, dok bi Španjolce ona dovela korak bliže mjestu koje vodi u doigravanje.