Europa i Svijet
Regija
VIDEO: Španjolska prizemljila Srbiju, Scola s 40 na leđima školovao Poljake

VIDEO: Španjolska prizemljila Srbiju, Scola s 40 na leđima školovao Poljake

Autor: Branko Tabak

Španolci u četvrtfinalu idu na Poljake, a Srbi na Srgentince.

Španolska je u posljednoj utakmici drugog kruga natjecanja prvenstvu u skupini J pobijedila Srbiju 81-69 i tako, ne bude li iznenađenja, izbjegla SAD na putu do finala.

Štoviše, sada su Amerikanci na strani  ždrijeba na kojem je i Srbija pa je dvoboj ovih reprezentacija moguć već u polufinalu. 

Španjolska je slomila Srbiju fantastičnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini. Nikola Jokić, koji je i na susretu Srbija-Italija pokazao tanke živce, je u trećoj dionici isljučen, no to se nije utjecalo na tijek utakmice jer već tada bilo je +21 za Španjolsku. 


Španjolce je do pobjede predvodio Ricky Rubio je s 19 poena, pet skokova i četiri asistencije, Victor Claver je postigao 14 poena uz sedam skokova, dok je Marc Gasol uz 11 poena imao po šest skokova i asistencija. 

Kod Srbije odličnu je utakmicu odigrao Bogdana Bogdanovića koji je uz 26 poena, imao 10 skokova i šest asistencija.


U skupini I Argentina je s uvjerljivih 91-65 pobijedila Poljsku, izborila prvo mjesto u skupini te će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, dok će se Poljaci suprotstaviti Španjolcima.

Argentince je do pobjede nad predvodio 40-godišnji veteran Luis Scola sa 21 poenom  i šest skokova. Marcos Delia je postigao 12 poena, a Nicolas Brussino 10. U redovima Polsjske najbolji igrač bio je A. J. Slaughter  koji je postigao 16 poena.