Hrvatska
Regija
VIDEO: Srbijanski reprezentativac nadigrao hrvatske

VIDEO: Srbijanski reprezentativac nadigrao hrvatske

Autor: Paulo Sarić

Izostanak Muse i Šetke koštao Zagrepčane.

Juniori Cedevite iznenađujuće su poraženi na otvaranju turnira juniorske ABA lige. Bolja od momčadi Marka Trninića bila je Igokea rezultatom 77-80. Iako su uoči početka utakmice smatrani favoritima, ne samo zbog domaćeg terena već i zbog predstava koje su prikazivali prošle sezone, mladi se Zagrepčani nisu najbolje snašli u Domu košarke na Velesajmu. Lišeni pomoći Džanana Muse koji je, iako tehnički još uvijek junior, sa seniorskom reprezentacijom BiH ugostio Rusiju domaćini su se oslanjali na hrvatske reprezentativce Darka Baju i Antonija Jordana kao svoje udarne igle. No, to se pokazalo nedostatno za razigrane goste.

Prvo je poluvrijeme proteklo u izjednačenoj igri u kojoj se niti jedna momčad nije uspijevala odvojiti na osjetniju prednost. Cedevitu je predvodio reprezentativni dvojac, ali je goste u egalu držao Dalibor. Ilić koji je od početka bio nerješiva enigma za obranu Zagrepčana. Kako je vrijeme odmicalo tako je juniorski sastav bosanskohercegovačkog prvaka polako počeo preuzimati konce susreta, pa je tricom Lakića dvije minute prije poluvremena otišao na plus sedam (39-46). Na veliki se odmor otišlo s četiri razlike za goste (44-48), a u istom se ritmu nastavilo i u trećoj četvrtini. Cedevita je bila ta koja je cijelo vrijeme lovila protivnika, a ulovila ga je tek u 34. minuti nakon trice Vita Čubrila kojom su poravnali na 69-69. Jordano je potom dvama slobodnim bacanjima odveo svoju momčad u prvo vodstvo nakon dugo vremena, no gosti su ekspresno odgovorili s 0-8 i vratili inicijativu na svoju stranu.


Ilić je bio nezaustavljiv, a veliku je pomoć imao u Aljoši Jankoviću. Ipak, Cedevita se uspjela prišuljati na minus dva minutu prije kraja (77-79) te je nakon polovično iskorištenih slobodnih bacanja Jankovića imala šansu da dođe do produžetka. Lopta je došla do Baje, no on je promašio te je veliko slavlje gostiju moglo početi. Najbolji igrači susreta bili su Dalibor Ilić s 31 košem i osam skokova te Aljoša Janković s 19 poena, devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte, dok je Zagrepčane, očekivano, predvodio reprezentativni dvojac Bajo-Jordano, pri čemu je potonji zabio 15 koševa, ali uz jako loš šut (3/14), dok je Bajo dodao poen manje uz četiri skoka i četiri asistencije.

Cedevita će priliku za iskupljenje imati već sutra rano ujutro, s počekom u devet sati, kada dočekuje podgoričku Budućnost.