Hrvatska
VIDEO ŠRKL 8. kolo prepuno senzacija: Promjena na vrhu, novi lider Zeko i potočić, prvi poraz 1990, Zeko istrčao kontru

VIDEO ŠRKL 8. kolo prepuno senzacija: Promjena na vrhu, novi lider Zeko i potočić, prvi poraz 1990, Zeko istrčao kontru

Autor: Saša Ćirić Photo: YouTube Screenshot (ŠRKL - Igor Stegić)

Hitro, hitrije!

Prvi susret osmog kola ŠRKL-a igrao se u subotu u 20 sati, a snage su odmjerili po drugi put u sezoni Zeko i potočić i Knin. Susret je malo kasnio jer je olujno nevrijeme otežalo povratak glavne sutkinje Meri Meštrov, koja je ranije tog popodneva bila opunomoćenik susreta Prve muške lige između kaštelanske Ribole i Zagreba. Samo sigurna vožnja, ne valja riskirati živu glavu. Kninjani su na susret došli sa samo pet igrača, ozljede i svakodnevne obveze su uzele svoj danak. Zeko u ovom dvoboju nije mogao računati na nekoliko igrača iz postave, a najvažniji izostanak bio je u obliku prvog strijelca momčadi Marka Vlaića. Ipak, kao i u prvom kolu, Zekini Potočićari rano odlaze na dvoznamenkastu prednost i koriste manjak raspoloženih igrača u redovima Knina. Točnije, raspoložen je bio samo kapetan Tatarović, koji je djelomično pokrio izostanak prva dva strijelca momčadi, Mladena Vujičevića i Lovre Lubine. Dvije situacije su obilježile ovu utakmicu. U prvom poluvremenu je Zekin centar Antonio Vlaić u jednom (uspješnom) pokušaju blokiranja Tatarovića nezgodno završio u zidu iza koša, pri čemu je teže ozlijedio rame. Pokušao je u trećoj četvrtini nastaviti s igrom, ali rame nije izdržalo. Druga situacija je iz drugog poluvremena, Zeko je u jednoj akciji pretrčao cijeli teren i položio u kontri. Još uvijek nam nije najjasnije kako i zašto je to napravio.

Zeko i potočić - Knin 79:38

Zeko i potočić: Zeko Baljkas (10), Stegić (6), Vlaić (5), Plavčić (22), Brbor (14), Bogut (5), Tešulov (10), Samaržija (7)

Knin: Tatarović (23), Plavčić (2), Đujić (2), Božić (5), Marjanović (6)


Druga utakmica kola bio je derbi donjeg dijela ljestvice između Bagatina i Povratka otpisanih. Otpisani trenera Aljoše Bauka su u prvom dvoboju ovih momčadi slavili s deset poena razlike (70:60). Nakon prvih dvadeset minuta sve je ukazivalo da će se isti scenarij primijeniti i na ovu utakmicu, momci u crnim dresovima su na svom kontu imali +6. No, Bagatin se u drugom poluvremenu konsolidira, preokreće momentum i rezultat u svoju korist i na kraju slavi s tri poena razlike. Iako je međusobni omjer ovih momčadi sada 1-1 i Otpisani u njemu imaju +7, Bagatin ih je preskočio na tablici zbog ukupne koš razlike. Bagatinovce veseli pojavljivanje njihovog najboljeg strijelca u prošlim sezonama, Zlatka Ajdukovića. Prema vlastitom priznanju, nije šutnuo loptu na koš od proljeća 2020., ali vjeruje kako će se dovesti u pristojnu formu tijekom nastavka sezone. Bit će zanimljivo! Bagatinovce su do druge pobjede u sezoni predvodili povratnik nakon teške ozljede noge Šime Peran i, već uobičajeno, šibenski Curry Emil Chiabov. Valja istaknuti i povratak na teren menadžera engleskog tipa Danijela Vukadinovića, čije prisustvo je podiglo moral Narančastih. Luka Kovač je bio najistaknutiji igrač Crnih, a standardno pouzdani bili su Štrkalj i Ćaleta Car. Skromniji učinak Marka Buve bio je velik hendikep za Otpisane.

Bagatin - Povratak otpisanih 68:65

Bagatin: Peran (19), Vukadinović (6), Jokić (9), Chiabov (16), Vučenović (2), Vukšić (7), Zoričić (8)

Povratak otpisanih: Bauk, Baltić, Štrkalj (12), Buva (4), Božikov (11), Ćaleta Car (12), Tanfara, Spahija (11), Kovač (15)


Posljednji susret kola bio je ŠRKL klasik između 1990 i Karike. Ove dvije momčadi uvijek izvuku najbolje od sebe kad igraju jedni protiv drugih, pa tako ni ova utakmica nije bila iznimka. Kao i u susretu prvog kola, Karikaši imaju stabilnu prednost na svojoj strani tijekom prvog poluvremena. U jednom trenutku je bilo +15, ali 1990 uspijeva srezati zaostatak na samo šest poena na poluvremenu. Valja napomenuti kako je Domagoj Stojanović samo dan ranije u dresu drniškog DOŠK-a zaradio frakturu nosa na utakmici Druge lige Jug protiv Sukošana, ali to ga nije pokolebalo u naumu da istrči na teren s velikim ali lijepo stiliziranim flasterom. Čudnovati svjetski putnik Marko Polo Brajković je isporučivao svoju kvotu koševa, ali i neumjesnih prepucavanja s protivničkom klupom. Za tango je potrebno dvoje! Karika je u odnosu na prvi susret ovih dviju momčadi ove sezone mogla računati na usluge velikodušnog skakutavog prvićkog blatara Ivana Cukrova, koji je bio izvrsna podrška inspiriranom Petru Malešu, koji je nakon pobjede svoje Šibenke nad Zadrom u adrenalinskom ludilu nastavio u istom ritmu. Njima su se vrhunskim šuterskim izvedbama pridodali mlađahni Frane Topić, rutinirani Ivan Duvančić i lijepi Tomislav Vučić, koji poučeni iskustvom ovaj put nisu dozvolili preokret, pa je Karika na kraju upisala vrlo važne bodove.

1990 - Karika 93:105

1990: Živković (13), Braica, Pandurić (16), Perica (2), Stojanović (19), Brajković (31), Galić (3), Skelin, Kljaić (10)

Karika: Poljičak, Vučić (19), Topić (17), Duvančić (14), Čoran (6), Jukić (5), Cukrov (23), Maleš (21), Ćirić


U devetom kolu sastaju se sljedeći parovi:

Zeko i potočić - Karika

Knin - 1990

Povratak otpisanih - Caffe bar Bronx

Slobodna je momčad Bagatina.

Ljestvica nakon osam odigranih kola:


Ljestvica strijelaca nakon osam odigranih kola: