Europa i Svijet
VIDEO: Steph Curry igra sezonu karijere

VIDEO: Steph Curry igra sezonu karijere

Autor: Teo Cilar

Nikada bolji ulazak u sezonu najboljeg šutera u povijesti NBA lige.

Steph Curry u svojoj 30. godini života igra najbolju košarku karijere, barem što se otvaranja sezone tiče. Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti nova MVP sezona za beka Golden State Warriorsa. 

Iza Currya i Warriorsa je pet odigranih utakmica u kojima su ostvarili četiri pobjede i poraz, a Steph je u tih pet utakmica na prosjeku od 34.6 poena, 6.8 asistencija i 4.8 skokova. Ono što posebno bode u oči je postotak šuta. Ukupno šutira s 55 posto uspješnosti, trica mu je na nestvarnih 52.4 posto, a slobodna bacanja 90.9 posto. 

Ono što je napravio prošle noći u pobjedi protiv Washington Wizardsa još nikom u povijesti NBA lige nije pošlo za rukom. Ubacio je 11 trica u prve tri četvrtine da bi posljednju prosjedio na klupi. Što bi tek bilo da je odigrao i posljednjih 12 minuta? Vrlo vjerojatno bi oborio vlastiti rekord od 13 postignutih trica na jednoj utakmici. To mu je pošlo za rukom 2016. godine protiv Pelicansa. Wizardsima je ubacio 51 poen (15/24 šut iz igre, 11/16 trica, 10/10 slobodna bacanja). 

On je u utakmici protiv Wizardsa pretekao Jamala Crawforda na petom mjestu vječite liste po broju pogođenih trica, sada je na 2162, a na četvrtom mjestu ganja još uvijek aktivnog Kylea Korvera koji na kontu ima 2214 pogođenih trica. U ovoj sezoni, Curry ima više pogođenih trica (33, 6.6 po utakmici) nego Pelicansi (32), Clippersi (29), Cavsi (28) i Oklahoma (26). 

Curry je samo u prvoj četvrtini ubacio 23 poena Wizardsima, a jedan koš koji nije bio priznat pogodio je ovako:

Nakon njegove briljantne partije protiv Wizardsa, oglasio se i njegov suigrač Kevin Durant koji je u toj utakmici ubacio 30 poena.

- Bila je prava radost dijeliti teren u tim trenucima s njim. To je bilo bolesno, on je čisti umjetnik! 

Kako je izgledala njegova utakmica protiv Wizardsa možete pogledati u videu ispod. Uživajte!