Hrvatska
VIDEO: Stoja za povijest, u premijernom nastupu u Prvoj muškoj ligi pao je Dubrovnik. Pogledajte slavlje navijača...

VIDEO: Stoja za povijest, u premijernom nastupu u Prvoj muškoj ligi pao je Dubrovnik. Pogledajte slavlje navijača...

Autor: KK Sroja Photo: KK Stoja

Ivan Perinčić: Ovo je jako loše

KK Stoja – KK Dubrovnik 87:73 (22:25, 28:12, 18:17, 19:19)

U premijernom nastupu u Prvoj muškoj ligi,  košarkaši Stoje su u ispunjenoj dvorani na Stoji svladali goste iz Dubrovnika rezultatom 87:73 (22:25, 28:12, 18:17, 19:19).

Nakon početnog vodstva domaćina gosti su serijom 10:0 preokrenuli rezultat u svoju korist i poveli s 3:10 što je ujedno i najveća razlika kojom su vodili tijekom susreta. Košarkaši Stoje su uspjeli smanjiti zaostatak i povesti rezultatom 20:19, no do kraja prve četvrtine gosti uspijevaju rezultat ponovo okrenuti u svoju korist i na pauzu odlaze rezultatom 22:25.

Sjajnim ulaskom u drugu četvrtinu i serijom od 14:0 košarkaši Stoje su okrenuli tijek utakmice u svoju korist i više nisu dozvoljavali protivniku da ih ugrozi. Domaćini su drugu četvrtinu dobili rezultatom 28:12 te se na odmor otišlo rezultatom 50:37.

Treća (18:17) i četvrta četvrtina (19:19) su donijele rezultatski izjednačenu igru u kojoj su domaćini kontrolirali igru te u jednom trenutku vodili s čak 19 koševa razlike (58:39). Utakmica je završena zasluženom pobjedom košarkaša Stoje rezultatom 87:73.

Igrač utakmice je košarkaš Stoje Marin Đugum s 27 postignutih koševa dok su  goste predvodili Gvido Guštin s 20 te Petar Dubelj s 18 postiguntih koševa.

Trener Dubrovnika Ivan Perinčić je čestitao Stoji na zasluženoj pobjedi te istaknuo da je bilo lijepo igrati u pravoj košarkaškoj atmosferi. Igru svoje momčadi je ocijenio kao „jako lošu, daleko najlošiju od svih utakmica koje smo igrali u pripremnom razdoblju. Obrana je do sada bila naš forte i najjača stvar, danas smo primili 87 poena a to je nedopustivo i to nije način na koji mi inače igramo košarku'. Naglasio je kako obrana mora biti konstanta njegove ekipe te da će analizom susreta utvrditi razloge loše igre svojih igrača.

Trener košarkaša Stoje Igor Valić je ocijenio susret izuzetno teškim, uzevši u obzir da je riječ o prvom susretu u sezoni protiv vrlo kvalitetnog i iskusnog protivnika. Istaknuo je da je njegova ekipa bila energična i motivirana, da je sjajno reagirala tijekom utakmice te je u najvećem dijelu ispoštovala dogovor iz svlačionice. Zahvalio se igračima Dubrovnika na korektnoj igri te izrazio nadu da će se i ubuduće igrati u ovako lijepoj atmosferi. 

Standings provided by SofaScore