Europa i Svijet
VIDEO: Sunsi po prvi puta u povijesti dobili prvi pick NBA drafta

VIDEO: Sunsi po prvi puta u povijesti dobili prvi pick NBA drafta

Autor: Teo Cilar Photo: Youtube screenshot

Veliko slavlje u Phoenixu nakon objave da su dobili prvi pick drafta, drugi će birati Sacramento,a treća Atlanta.

Doznali smo i kojim će redosljedom NBA momčadi birati igrače na ovogodišnjem draftu. Najviše sreće imali su Phoenix Sunsi našeg Dragana Bendera koji su po prvi puta u povijesti dobili prvi pick na draftu što je u Arizoni izazvalo puno veselja.

Vlade Divac i njegovi Sacramento Kingsi birati će drugi nakon što ih je pomazila sreća, kao i Atlanta Hawkse koji će birati treći. Atlanta će u prvom krugu drafta imati čak tri picka, imaju 19. pick od Minnesote Timberwolvesa te posljednji 30. od Houston Rocketsa preko LA Clippersa. Memphis će birati četvrti, Dallas peti, Orlando šesti, Bullsi su na sedmom mjestu, osmi je Cleveland koji je dobio pick Brooklyna u tradeu s Boston Celticsima, deveti Knicksi, a deseta Philadelphia koja ima pick od Lakersa preko Phoenixa. 

Cjelokupni poredak NBA drafta 2018.


Dva igrača se najviše spominju kao mogući prvi izbor drafta, a riječ je o centru DeAndre Aytonu sa sveučilišta Arizona te o slovenskom "wunderkindu" i igraču Real Madrida, Luki Dončiću. Phoenix bira prvi, tamo je novi trener Igor Kokoškov koji je sa Dončićem osvojio naslov na Eurobasketu prošle godine i to bi mogao biti ključ da Luka bude izabran kao prvi, ali treba vidjeti što će odlučiti vodstvo Sunsa.