Time-out
VIDEO: Sveučilište San Francisco na hrvatski pogon

VIDEO: Sveučilište San Francisco na hrvatski pogon

Autor: Teo Cilar

Donsice na zagrebački pogon.

Zanimljiva košarkaška priča stiže nam iz San Francisca gdje za Sveučilište San Francisco Dons igraju tri cure iz Zagreba, sve tri "freshmanice" i sve tri suigračice iz ŽKK Trešnjevka 2009. 

Riječ je o Luciji Kostić te sestrama blizankama Mariji i Marti Galić koje su na University of San Francisco otišle nakon uspješnih igara za Trešnjevku 2009. Hrvatska trenutno broji 12 igračica koje studiraju i igraju košarku "preko bare". 

Sestre Galić

Upravo su sestre Galić bile glavna tema novinara Vern Glenna koji je napravio prilog o ženskoj momčadi Donsa koja u svojem sastavu ima ni više ni manje nego devet stranih košarkašica. 

Lucija Kostić

U sastavu su tek četiri američke košarkašice, hrvatsku košarku predstavljaju naše tri cure, a ostale igračice dolaze iz Finske, Latvije, Danske, Australije, Švedske i Poljske. 

Trenerica Molly Goodenbour izjavila je kako cure najviše zove po imenu ili inicijalima jer su prezimena preteška za izgovoriti, a intervju s sestrama Galić možete vidjeti u videu ispod. 

Spomenimo kako je za mušku sveučilišnu momčad igrao veliki Bill Russell, a od hrvatskih košarkaša sin Aleksandra Petrovića, Marko Petrović.