Hrvatska
VIDEO Svi za Jenkija

VIDEO Svi za Jenkija

Autor: Z.D. Photo: Basketball.hr - Licencirane fotografije

U subotu i nedjelju 18. i 19. prosinca 2021. godine u Velikoj Gorici će se održati 1. Memorijalni međunarodni turnir Silvije Jenkač -Jenki

Košarkaški klub Velgor iz Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije s ponosom najavljuje 1. Memorijalni međunarodni turnir Silvije Jenkač -Jenki koji će se održati 18. i 19. prosinca 2021. godine u Velikoj Gorici.

U Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica okupit će se igrači rođeni 2007. godine i mlađi iz KK Marsonia, Slavonski Brod, KK Pepi sport iz Mostara, BIH, KK Velgor i BC San Pedro iz Malage, Španjolska koje na turnir dovodi Jenkijev učenik Davor Matković. 

Tijekom dva dana druženja obnovit ćemo sjećanje na Jenkija, čovjeka, trenera i mentora koji je svojim radom i životom zadužio sve nas i ujedno omogućiti mladim igračima da se upoznaju i steknu nova životna i košarkaška iskustva.

Lijepim i toplim riječima o Jenkiju pozivnicu na turnir uputili su proslavljeni hrvatski košarkaši Damjan Rudež i Mario Kasun.


Raspored:

Subota, 18.12.

09:30 KK Velgor - BC San Pedro

11:15 Otvaranje turnira

12:00 KK Marsonia - KK Pepi sport

Nedjelja 19.12.

09:30 Utakmica za 3 mjesto

11:30  Finale

13:00  Zatvaranje turnira i podjela nagradi

Silvije Jenkač - Jenki, rođen je 4.12.1958 godine u Zagrebu a od 1977. godine započinje s trenerskim radom koji nije prestajao sve do zadnjeg dana 10.1.2020. godine kada je preminuo. U svojoj bogatoj karijeri uvijek je nalazio načina i snagu da pokreće nove, obnavlja stare klubove ali nikad nije prestao biti učitelj, trener i prijatelj. Mnogo je klubova i košarkaša koje je dotaknuo svojim znanjem no svakako velikogorička košarka (pod svim imenima Radnik, Media, Gorica) te košarkaši iz Maksimira, Zrinjevca i Cedevite najvise su naučili upravo od Jenkija. Brojni igrači s kojima je radio ostvarili su zavidne karijere, te nastupali na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima, te igrali Euroligu i NBA ligu (Mario Kasun, Robert Troha, Marin Rozić, Damjan Rudež…), jednako kao i treneri koje je potaknuo i školovao tijekom karijere (Tomislav Mijatović, Goran Patekar, Goran Bjedov, Davor Matković, Braslav Turić, Ivan Rudež, Hani Istanbuli).