Hrvatska
VIDEO: Tako se podnose porazi i čestita prvacima - bravo Cedevita!

VIDEO: Tako se podnose porazi i čestita prvacima - bravo Cedevita!

Autor: Branko Tabak

Ovo pokazujte djeci!

Jedan video zapis objavljen na društvenim mrežama HKS-a s četvrte utakmice finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u košarci privukao je našu pozornost. Ne zbog poena Dominica Gilberta koji je donio naslov prvaka Ciboni. Ne! Mi smo tu vidjeli još sportskih junaka!

Filip Krušlin, Andrija Stipanović, Domagoj Bošnjak, Jakov Mustapić i Edo Murić sekunde nakon izgubljenog naslova prvaka Hrvatske mirno, sjetno i dostojanstveno gledaju slavlje igrača Cibone s navijačima i tamo negdje oko centra čekaju trenutak kada će stisnuti ruku boljem protivniku i uz zagrljaj pokazati da je sportsko prijateljstvo i zdravo rivalstvo iznad svih rezultata, titula, fuzija, sudačkih odluka...

Svi su ti dečki imali duuuuge sezone, dane i dane na putovanjima, bili su odvojeni od svojih obitelji...

Svi su krv, znoj i suze ostavljali u dvoranama i teretanama, svi su sanjali jedan san - pokal namijenjen najboljem.

Ovoga puta to je, bez pogovora, bila Cibona.

No, osim Gilberta, Markote, Rogića, Rozića, Novačića, Bundovića... pobjednici ove sportske priče su i dečki u narančastom koji su znali kako odati priznanje za odličnu sezonu svojim protivnicima.

To je sport, to pokazujte djeci u školama košarke... Učite ih da daju sve od sebe, sportsko i ljudsko i da u sportu gubitnici nikad neće biti!