Europa i Svijet
VIDEO: Težak pad Nunnalya zasjenio pobjedu Fenera

VIDEO: Težak pad Nunnalya zasjenio pobjedu Fenera

Autor: Teo Cilar

Crvena Zvezda zaustavila Žalgiris, Khimki slavio kod Bamberga, a Olympiacos je očekivano slavio protiv Milana.

Fenerbahce Dogus u neizvjesnom je susretu došao do pobjede protiv Baskonie rezultatom 79:74, ali pobjeda je pala u drugi plan nakon strašnog pada poslije zakucavanja James Nunnalya. 

Ovaj zaista strašan pad dogodio se na 1:42 do kraja treće četvrtine kod rezultata 56:56. Nunnaly je u kontri zakucao nakon čega su mu se od siline zakucavanja ruke oskliznule te pao zaista stravično na glavu, što možete vidjeti ispod u videu.

Nunnaly je iznesen na nosilima, pomaknuo je nogu, a kasnije i glavu te se nadamo da ozbiljnijih posljedica neće biti. Nakon strašnog šoka za igrače i navijače u dvorani, utakmica je nastavljena. Pobjedu je odnio Fener rezultatom 79:74 na krilima Marka Gudurića koji je ubacio 18 poena uz 3 skoka. Brad Wanamaker ubacio je 16 uz 6 skokova,  4 asistencije i 3 osvojene lopte. Kod Baskonie najbolji Tornike Shengelia s 15 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Johannes Voigtmann ubacio je 11 poena uz 5 skokova. 

Crvena Zvezda prekinula je pobjednički niz Žalgirisa. Susret je odlučen u posljednjoj četvrtini koju su crveno-bijeli dobili s 29:20 za konačnih 77:65. Taylor Rochestie odigrao je odličnu uakmicu s 16 poena, 10 asistencija i 4 skoka, Dejan Davidovac ubacio je 13, a novopridošli Dylan Ennis iz Mege zabio je 12 poena. Kevin Pangos je predvodio Žalgiris s 19 poena, 7 skokova i 3 asistencije. 

Brose Bamberg doživio je novi domaći poraz. Iako su u posljednju četvrtinu ušli s dva poena prednosti, Khimki je bio mirniji u posljednjoj dionici te dolazi do devete pobjede u sezoni. Bamberg je ostao na šest trijumfa uz deset poraza. Dorell Wright najbolji kod Bamberga s 20 poena i 10 skokova dok je kod Khimkija nezaustavljiv bio Alexey Shved s 28 poena, 6 asistencija i 3 skoka. 

Olympiacos je došao do očekivane pobjede nad Armani Milanom. Olympiacos je sve riješio do poluvremena kada su bili na 14 poena prednosti. Na 17 su povisili do kraja treće četvrtine nakon čega su se malo i opustili, a gosti to koriste te na kraju smanjuju na sedam koševa minusa. Vassilis Spanoulis 14 poena i 7 asista, Kostas Papanikolaou ubacio je 15 uz 7 skokova, a 15 je također ubacio Kyle Wiltjer. Andrew Goudelock 20 kod gostiju dok je Curtis Jerrels zabio 15 uz 4 asistencije i 3 skoka. 

Maccabi je na poluvremenu vodio kod Real Madrida s 50:48. Domaćini nisu imali odgovor za raspoloženog Pierre Jacksona u prvom poluvremenu, ali kada su u trećoj četvrtini podigli razinu obrane, riješili su i utakmicu. Real je treći period dobio s 21:10, pobjegao na devet poena razlike, a u posljednjoj su dionici bez problema zadržali prednost i došli do 10 pobjede i četvrte pozicije. Maccabiju je ovo osmi poraz uz isto toliko pobjeda, a nalaze se na poziciji broj osam, posljednjoj koja vodi u doigravanje. Jackson je bio najbolji kod Maccabija s 29 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a izjednačeni domaći napad predvodio je Felipe Reyes s 14 poena i 5 skokova dok je Facundo Campazzo ubacio 13 uz 4 skoka i 4 asistencije. 

">