Time-out
VIDEO: Toni Kukoč i službeno u Kući slavnih u Springfieldu

VIDEO: Toni Kukoč i službeno u Kući slavnih u Springfieldu

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: Hrvatski košarkaški savez

Peti Hrvat u Kući slavnih.

U noći sa subote na nedjelju, (s ponosom možemo reći NAŠ) Toni Kukoč ušao je u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu. Jedno od najvećih košarkaških priznanja Toni je dobrano zaslužio te se uvrstio među pet hrvatskih stanovnika Kuće (Dražen Petrović, Krešimir Ćosić, Mirko Novosel i Dino Rađa).

Tri puta NBA prvak s Chicago Bullsima i to nakon impresivne europske karijere u kojoj je osvojio gotovo sve: tri naslova europskih klupskih prvaka sa svojom splitskom Jugoplastikom, u talijanskom Benettonu tri puta proglašavan najboljim igračem Europe. Svjetski juniorski i seniorski prvak s bivšom državom, čuva i dva olimpijska srebra (Seoul 1988., Barcelona 1992.). Nezahvalno je suhoparno nabrajati Tonijeve uspjehe jer se njegova košarkaška genijalnost ne može sabiti u redove napisanih riječi. Pa ipak, oduvijek skroman i koncentriran mnogo više na košarku, a gotovo zanemarivši vlastitu promociju, uvijek timski igrač, Toni Kukoč je i u svom inauguracijskom govoru svu pažnju pridao onima koji su mu u tom putu pomogli, pokušavši otkloniti svjetla pozornice sa sebe.


Prema pravilima, svakog budućeg člana u Kuću uvodi već postojeći stanovnik te je Toni za tu ulogu odabrao jednog od najvećih – Michaela Jordana i Jerryja Reinsdorfa, suvlasnika Chicago Bullsa. Spominjući Michaela Jordana, naglasio  je jednu od formula uspjeha – treninzi u Chicago Bullsima bili su naporniji od službenih utakmica.

Na samoj ceremoniji inauguracije, uz Tonijevu obitelj, suprugu Renatu i dvoje djece, uz Tonija su bili i predsjednik HKS-a Stojko Vranković, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a i također stanovnik Kuće slavnih Dino Rađa te potpredsjednik HKS-a Nikola Rukavina.

Čestitamo od srca Toniju na primljenom priznanju, na koraku u besmrtnost koju je u Hrvatskoj već odavno ostvario!