Europa i Svijet
VIDEO: Toni Prostran ima novi klub

VIDEO: Toni Prostran ima novi klub

Autor: Teo Cilar

Iz Grčke u Švedsku.

Zadarski organizator igre Toni Prostran vraća se u Švedsku. On je u ovoj sezoni igrao za grčki Kolossos, a od danas je član petoplasirane momčadi Švedskog prvenstva Jamtlanda. 

Neposredno prije zatvaranja prijelaznog roka, Jamtland je u svoje redove doveo Prostrana koji je već igrao tamošnje prvenstvo 2015. godine za Norrkoping, a 2016. za Luleu. 

Prostrana u Jamtlandu predstavljaju kao igrača koji je bio prvi asistent njihove i litvanske prve lige. Dodaju još kako ovaj 26-ogodišnji košarkaš može i zabiti o čemu govori podatak da je u Švedskoj bio na prosjeku od 15 poena po susretu. 

Trener Jamtlanda je rekao da kada se ukazala prilika da dovedu Prostrana, da su brzo reagirali i dogovorili se s igračem koji će im kako smatra, puno pomoći i ubrzati njihovu igru. 


Sezona u Grčkoj nije išla po planu za Prostrana te je posljednju utakmicu tamo odigrao krajem studenog nakon čega je sporazumno raskinuo ugovor s Kolossosom i od tada je tražio klub. 

- Kada me Jamtland kontaktirao, bezo sam se odlučio u dogovoru s obitelji da prihvatim ponudu i sada se radujem dolaskom u novu momčad i igranju utakmica. Prednost je ta što sam već ranije igrao u Švedskoj, rekao je Toni za službene stranice švedske košarkaške lige.  

Prostran je za Kolossos ove sezone odigrao šest utakmica, a u prosjeku je igrao 19 minuta za 5.8 poena, 2.3 asistencije i 2.2 skoka.