Hrvatska
Regija
VIDEO: Treća sreća? Olimpija dovela bivšeg trenera Cedevite da ih spasi ispadanja iz ABA lige

VIDEO: Treća sreća? Olimpija dovela bivšeg trenera Cedevite da ih spasi ispadanja iz ABA lige

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski trojac u Ljubljani dobio je novog trenera.

Ljubljanska Olimpija nema dobru sezonu. U regionalnoj ligi se bori za ostanak, u domaćem prvenstvu joj ne cvatu ruže te trenutno zauzima četvrtu poziciju, a prošli je vikend ispala u polufinalu slovenskog kupa od Primorske. Upravo je potonji poraz bio koban za dosadašnjeg trenera Sašu Nikitovića kojeg će na klupi 'Zmajčeka' zamijeniti poznato lice – Jurij Zdovc.

Nakon izuzetno uspješne igračke karijere koju je okončao naslovom prvaka Hrvatske prekinuvši dugogodišnju dominaciju Cibone proslavljeni razigravač trenerskim se poslom počeo baviti 2003. u Novom Mestu, da bi iste sezone na poziv Dina Rađe došao u Split s kojim je odmah osvojio Kup „Krešimir Ćosić“. U Olimpiju se prvi put vratio 2006. godine u ulozi sportskog direktora, da bi klupu najtrofejnijeg slovenskog kluba preuzeo 2009. osvojivši tri kupa i jedno prvenstvo.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nakon brojnih inozemnih angažmana i dvije godine na čelu slovenske reprezentacije 52-godišnji je stručnjak početkom prošle sezone preuzeo suverena hrvatske košarke KK Cedevita s kojim je osvojio trostruku krunu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se iskusni Slovenac zadrži na klupi zagrebačkog kluba. Koban je bio neuspjeh u ABA ligi.

- Osjećaji su pomiješani. Sretan sam što sam se vratio doma, u klub u kojem mi emocije prevladavaju nad mislima i čistom glavom. Svjestan sam da me očekuje težak posao. Vođenje najuspješnijeg kluba u povijesti slovenske košarke velika je odgovornost jer se očekuje da će Petrol Olimpija pobijediti na svakoj utakmici. Naš glavni cilj je vratiti pobjednički mentalitet i dokazivati se iz utakmice u utakmicu – izjavio je Jurij Zdovc prilikom povratka u klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru.


Za razliku od prošlosezonske borbe za trofeje na četiri fronta Zdovca u narednim mjesecima čega nešto lakši, ali nimalo manje stresan posao. Petrol Olimpija u posljednja tri kola Jadranske lige prvo putuje u Železnik, da bi na domaćem terenu dočekala Cedevitu, a po svemu sudeći sve će dileme oko osiguranja ostanka među regionalnom elitom rješavati sredinom ožujka u Novom Mestu u slovenskom okršaju s Krkom.

Ugovor je potpisan do kraja naredne sezone.

Rezultati by SofaScore