Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Tricom u zadnjoj sekundi Crnogorci Hvate izbacili iz europske elite

VIDEO: Tricom u zadnjoj sekundi Crnogorci Hvate izbacili iz europske elite

Šarin je očekivao više

Mlada hrvatska reprezentacija je poražena u utakmici za 13. mjesto Europskog prvenstva u Heraklionu od Crne Gore 81-78 čime je izgubila svoje mjesto u A diviziji te će sljedeće godine nastupiti u diviziji B.

Za Hrvatsku je bio koban Luka Bogovac koji je tricom u zadnjoj sekundi utakmice poslao Hrvatsku u niži rang natjecanja i donio veliko slavlje Crnogorcima.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu te je nakon prve četvrtine bila na +5 (22-17). U drugoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a zahvaljujući Duji Brali koji zabija u zadnjem hrvatskom napadu momčad Jeronima Šarina na odmor odlazi s minimalnom prednošću (40-39).

U trećoj dionici Crnogorci su pobjegli a 56-49. Rajaofera, Brala i Tomislav Ivišić tricama vraćaju hrvatsku u egal te se u zadnjih deset minuta ušlo s poenom viška na protivničkoj strani (60-59).

U zadnjoj četvrtini igralo se praktički koš za koš. Na nešto manje od 3 minute od kraja bilo je 71-70 za Hrvatsku, Crnogorci serijom 7-0 koju tricom završava Jovanović odlaze na 71-77. Hrvati se ne predaju, 11 sekundi prije kraja tricom Tomislav Ivišića izjednačuju i onda primaju tricu u zadnjem crnogorskom napadu.

Duje Brala je s 25 poena, 10 skokova i 3 asistencije bio prvo ime hrvatske reprezentacije. Zvonimir Ivišić je postigao 16, a Tomislav Ivišić 10 poena uz 5 skokova.

"Crna Gora je bila bolja za taj jedan šut. Treći puta su promašena slobodna bacanja i nedostatak kontrole skoka krivi za poraz. Po meni smo trebali proći puno bolje i ta moja ambicija nije bez pokrića. Belgija koju smo dobili u pripremama 20 razlike je u polufinalu. Grčka koju smo vodili na poluvremenu ovdje na prvenstvu također  je u polufinalu. Imali smo kvalitetu, ali to nije došlo do izražaja. Zašto? Puno je razloga. Ja se prvi smatram krivim za neuspjeh. Nije bitno koliko padneš, nego koliko brzo se digneš tako da ću pokušati  ove igrače psihički vratiti jer ima ih koji imaju potencijal, ali u životu nekada ne ide sve onako kako mi to zamislimo", rekao je nakon utakmice trener Jeronimo Šarin

Pogledajte uzbudljivu završnicu: