Intervjui
VIDEO: Tužno mi je da se Cedevita bavi s nama, ipak oni imaju budžet od skoro 10 milijuna eura

VIDEO: Tužno mi je da se Cedevita bavi s nama, ipak oni imaju budžet od skoro 10 milijuna eura

Direktor Cibone Domagoj Čavlović dao je intervju kolegi Tomislavu Pašičeku sa Z1 televizije u kojemu je progovorio o očekivanjima od finalne serije, stanju u klubu i potpori treneru Anti Nazoru.

Cibona je posljednje vrijeme zaredala s vrlo dobrim rezultatima i povezala tri pobjede protiv najvećih suparnika u hrvatskoj košarci te došla na „dvokorak“ od naslova prvaka Hrvatske. Svog prvog nakon šest godina pauze. Cibosi su se posljednji put titulom državnog prvaka okitili 2012., kada su u Domu sportova svladali Cedevitu pod vodstvom Jasmina Repeše, a danas će imati priliku da se dodatno približe ponavljanju tog uspjeha. Tim je povodom direktor Domagoj Čavlović dao intervju zagrebačkoj Z1 televiziji u kojoj je progovorio o trenutnom stanju u klubu i očekivanjima od finalne serije.

- Rekao bih da se možda malo teže diše, zato što ovo sada stavlja na nas, neću reći pritisak, ali jednu obvezu. Obvezu da odigramo drugu utakmicu još jače, da, nadamo se, uđemo u priliku da ove godine osvojimo naslov. Što se tiče toga da li nas je iznenadila pobjeda ili ne, ja bih rekao da smo se potajno nadali, jer ja sam par puta kroz ovu sezonu  rekao da ova ekipa puno više vrijedi od onog 11. mjesta u ABA ligi. Ovo su sve igrači koji su igrali finala, koji su osvajali naslove u Ciboni i u drugim klubovima tako da, malo ću možda biti bahat i reći da me nije iznenadila pobjeda – započeo je direktor KK Cibone Domagoj Čavlović.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nije tajna da 'Vukovi' imaju određenih problema, prije svega financijske prirode koji ih već godinama muče da ostvaruju rezultate u skladu s potencijalom.

- Gledajte, mi se borimo i borit ćemo se. Predati se sigurno nećemo. Što se tiče tih problema. Igrači su ti koji to najviše osjete, ali isto tako moram vam priznati da su se oni izdigli iz te cijele priče jer ovo su utakmice za koje se živi. Za koje se živi i za koje se igra košarka – dodao je direktor najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

S godinama se razvio i rivalitet između dvaju zagrebačkih klubova, Cibone i Cedevite, koji daje dodatnu draž ovakvim susretima. Iz Savske nekoliko stanica tramvaja udaljenim kolegama najviše zamjeraju pokušaje „preotimanja“ Draženovog doma.

- Pa gledajte, ako ćemo pričati o Cedeviti to nije tema za mene, iskreno. Meni je tužno da se u nekim situacijama oni bave s nama. U ovom trenutku oni imaju, definitivno, puno, puno veći budžet. Znači, pričamo blizu deset milijuna eura, što je službeni podatak na njihovoj web stranici, koji je par puta veći od našeg. Imaju uvjete, imaju Dom košarke, dok mi mučimo muku paralelno s terminima, gdje nam treniraju mlađi kadeti i kadeti – otkrio je čelni čovjek Cibone probleme s kojima se klub susreće pritom podbovši gradskog rivala.


Pitanje je bi li eventualni naslov prvaka pomogao u dovođenju sponzora i dobivanju prijeko potrebne financijske injekcije.

- Ja sam uvjeren da bi svaka pobjeda i svaki trofej bi sigurno pomogli u tome. Moram reći da mi imamo potporu našeg Grada i gradonačelnika i da on nas stvarno tretira kao svoje dijete, uz sve ove ostale gradske klubove kojima pomaže. Ne bojim se za opstanak Cibone, ali naravno da bi uz pobjede i osvajanje sigurno došla jedna dodatna injekcija koja bi nas, u najmanju ruku, uvela u neke stabilnije vode, a onda i možda u malo veće ambicije – nastavio je mladi direktor Cibone i podijelio svoje mišljenje o navijačkim preferencijama zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića - mislim da on tu mora biti malo neutralan. Iako, u dubini duše mislim da znam za koga navija.

Prije nekoliko tjedana u javnost je izišla informacija da u zagrebačkom klubu rade iza leđa trenera Ante Nazora i da se već dogovara njegov nasljednik, no Čavlović je demantirao te natpise.

- Ni pozicija Piksija nije bila upitna ni u najgorem trenutku te je njegova odluka, isključivo, bila da napusti Cibonu. Mi smo i u toj situaciji stali čvrsto iza trenera. Kad je došao Ante nije nam ni u jednom trenutku padalo na pamet da u ovoj sezoni išta više mijenjamo. Mi ne možemo utjecati ako on želi sam otići, ali definitivno, što se tiče kluba, tu smo čvrsto stali i rekli da idemo ovu sezonu odraditi do kraja.


FOTO: MZT Skopje Aerodrom - Dragan Mitreski

Za kraj, direktor 'Vukova' otkrio je i kada je posljednji put zaigrao košarku.

- Reći ću vam iskreno. To je bila negdje 2014. godina. Imali smo na ovom košu jedan hakl. Bile su to mlade snage iz Upravnog odbora, tadašnjeg Upravnog odbora: Ivan Artuković, Marko Udovičić, Dubravko Kmetović, koji je i dalje uz klub i tadašnji team manager. Igrali smo tu dva na dva. Bio je jako tvrd hakl. Četiri godine sam na prvom katu, a ovdje samo kao gledatelj – zaključio je Čavlović.