Hrvatska
U Dubravi nikome neće biti lako!

U Dubravi nikome neće biti lako!

Autor: KK Dubrava

Novi sponzor, četiri nova igrača i mnoštvo navijača garancija su vrućeg terena.

Košarkaški klub Dubrava Furnir jučer je na konferenciji za medije predstavio momčad i glavnog sponzora za nadolazeću sezonu u HT Premijer ligi gdje će Dubravaši nastupiti nakon osam godina.

Vidio sam dobar rad i dobro vođenje kluba. Razgovarali smo da Furnir bude sponzor. Morate znati da tvrtka iza sebe ima tradiciju dugu devedeset godina s 5000 artikala programa 'uradi sam'. Kada me pozvao direktor Boris Gnjidić i mi predočio plan nisam puno razmišljao i ovo je zapravo njegova najveća zasluga. Dogovorili smo suradnju i ja sam iznimno sretan i ponosan što od ove sezone KK Dubrava ima i dodatak Furnir. Svi znate da je Dubrava kao kvart genetski predodređen za uspjeh. Imamo najviše olimpijskih pobjednika, a ove godine je i nogometni klub Dubrava Tim Kabel ušao u viši rang natjecanja. Čestitam KK Dubrava Furnir na ulasku u viši rang i želim igračima, stručnom stožeru i upravi puno zdravlja i dobrih rezultata u slijedećoj godini – izjavio je Željko Tokić, vlasnik tvrtke Furnir, novog sponzora Dubrave.

FOTO: KK Dubrava Furnir

Dubrava je u elitni rang hrvatske košarke ušla kao lucky-loser nakon odlaska Cedevite u Ljubljanu, no s obzirom na prikazano prošle sezone u Prvoj muškoj ligi na istoku Zagreba nikome neće biti lagano.

Ekipu smo složili u skladu sa svojim mogućnostima. Glavni i jedini cilj nam je bio da barem pedeset posto igrača bude iz našeg pogona i mislim da smo u tome uspjeli. Morali smo se pojačati na neki način da budemo konkurentni premijerligašima i doveli smo četiri igrača: Gulama, Šarca, Proletu i Amerikanca Hortmana. Mislim da smo s tim igračima zatvorili 'roster' i krećemo u jednu bitku koja će trajati 33 kola. Mi se nadamo da će dečki dati sve od sebe i da ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu bez obzira na snagu suparnika s druge strane. Vjerujemo u podršku navijača kao što je bilo na završnici Prve lige prošle sezone i da će Dubrava biti vrući teren kazao je trener zagrebačkog sastava Darko Krunić, na čije se riječi nadovezao kapetan Petar Perićdrago nam je da smo ove sezone ušli u najviši rang naše košarke. Mislim da smo dobili dobra pojačanja i da ćemo moći konkurirati klubovima u Premijer ligi. Dubrava će, kao što je trener kazao, sigurno biti vruć teren i nadamo se podršci cijelog kvarta. Dubrava je željela opet biti dio HT Premijer lige i vjerujem da ćemo treninzima, radom i igrom zadovoljiti našu publiku i stručni stožer.

Priliku da vide momčad na djelu navijači će imati već u subotu i nedjelju na tradicionalnom turniru „Dubrava kup“ gdje će još igrati Šibenka, Rudeš i Bosco.