Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Ukić u Gradu svjetlosti

VIDEO: Ukić u Gradu svjetlosti

Autor: Paulo Sarić

Trinaesti klub u karijeri nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca.

Roko Leni Ukić pronašao je novi klub. Iskusni 33-godišnji razigravač koji je prošle sezone nastupao za hrvatskog prvaka Cedevita karijeru će nastaviti u dresu pariškog Levallois Metropolitansa, potvrđeno je na stranicama francuskog kluba.

Ukiću će to biti 13. klub u bogatoj karijeri koju je započeo davne 2000. godine. Nije mu dugo trebalo da dogura do 'kapetanske trake' nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe, a košarkaški je put nakon odlaska iz Splita nastavio u Tau Ceramici i Barceloni. Nakon solidnih izdanja u najjačoj europskoj ligi preselio je u Lottomaticu gdje ga je vodio Jasmin Repeša, da bi se 2008. odlučio okušati u NBA-u gdje je proveo dvije sezone noseći dres Toronta i Milwaukeeja.


Nakon povratka u europsku košarku po dvije je sezone igrao za Fenerbahçe i Panathinaikos gdje se nakupio trofeja, a 2014. se vratio u Hrvatsku – ovaj put u redove Cedevite. Tijekom prvog boravka u zagrebačkoj momčadi osvojio je dvostruku krunu, a isto je ponovio i prošle sezone kada je s 9.7 koševa i 3.8 asistencija pomogao svojoj momčadi izboriti završni turnir Jadranske lige.

Ukiću će naredna sezona biti prva u francuskoj košarci, a debi bi mogao imati već početkom rujna na turniru „Michael Brooks“.