Hrvatska
Regija
VIDEO: Uoči ZDBT-a KK Zadar potvrdio novog kapetana

VIDEO: Uoči ZDBT-a KK Zadar potvrdio novog kapetana

Autor: Paulo Sarić

Traka se nakon četiri godine vraća na staro mjesto.

Vijest o imenovanju novog kapetana KK Zadar, objavljena na jučerašnjoj konferenciji za medije uoči šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta, nije nikoga iznenadila. 'Plavo-bijeli' brod nadolazeće će sezone voditi povratnik u zadarski dres, 33-godišnji krilni centar Ive Ivanov.

Borbeni dvometraš košarkom se počeo baviti u rodnom gradu, a prvu pravu priliku u seniorskoj konkurenciji dobio je u dresu tadašnje Borik Puntamike čije je boje branio tri sezone. Zapažene igre privukle su interes Zaboka gdje se zadržao do ljeta 2009. kada se vratio u Borik, da bi priliku u Zadru dobio godinu kasnije kod trenera Danijela Jusupa.

Kako je vrijeme protjecalo, srčani je Dalmatinac postepeno dobivao sve veću ulogu u momčadi te je 2011. preuzeo i kapetansku traku od Jakova Vladovića, koju je nosio sve do odlaska u Sloveniju.


Prvo inozemno iskustvo stekao je u jesen 2015. u Novom Mestu gdje je došao i do prvog trofeja u karijeri – naslova pobjednika slovenskog klupa, da bi zajedno s trenerom Vladimirom Anzulovićem sezonu kasnije preselio u GKK Šibenik. Unatoč dvogodišnjem ugovoru s 'Građanima', već se iduće ljeto vratio u Zadar, da bi prošlu sezonu proveo u makedonskom MZT-u s kojim je Zadranima umalo zapaprio i po drugi put u ovom desetljeću ih izbacio iz elitnog ranga regionalne košarke.

Prvu utakmicu u novoj/staroj ulozi Ivanov će odigrati večeras s početkom u 19:30 sati kada će povesti svoje momke u boj protiv Himkija, dok će službeni debi imati idući vikend kada će KK Zadar u prvom kolu HT Premijer lige ugostiti Škrljevo.