Intervjui
VIDEO: Upoznajte Malcolma Granta - košarka, dobar potez i za*ebancija

VIDEO: Upoznajte Malcolma Granta - košarka, dobar potez i za*ebancija

Autor: Paulo Sarić

Voli Jordana, u slobodno vrijeme radi skečeve, a zadarskim je navijačima poslao snažnu poruku.

Jedna je stvar konstantna u Zadru. Ljubav prema košarci i – strani razigravač. Dalmatinski je abaligaš svake sezone od povratka u Jadransku ligu imao makar jednog playmakera iz inozemstva. Nekad bi ga doveli da spasi što se spasiti može, nekad na početku sezone ne bi li se mirno plovilo „Jadranom“. Ove sezone, kao i prošle, vrijedi potonje. Izbor je 'pao' na iskusnog Malcolma Granta.

- Košarka je uvijek bila u mojoj obitelji. Još kao dijete gledao sam Michaela Jordana i s tim je sve počelo – započeo je novopridošli Amerikanac te nastavio – kao mali sam dobio video-kazetu „Come Fly With Me“ i odmah sam se zaljubio.

Premda ističe Jordana kao najdražeg košarkaša iz djetinjstva, Grant nije bio fan Bullsa. Tada, krajem devedesetih svi su bili fanovi Jordana. Fanovi košarke. Tako i mladić rodom iz Brooklyna koji je košarku počeo trenirati sa samo četiri godine. No, prijeđimo na Zadar.

- Sviđa mi se što sam ovdje. Moram reći da je ekstremno vruće i da me podsjeća na Miami. Ljudi su izvrsni, treneri kvalitetno rade i zaista nemam primjedbi ni na što – dodao je iskusni 30-godišnjak koji je prošlu sezonu odradio u dresu litavskog Nevežisa.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadra je prošle sezone krasila jako dobra atmosfera u momčadi koja je bila jedan od zamašnjaka rezultatski solidne sezone. Sudeći po prvim dojmovima iskusnog Amerikanca, slično bi moglo biti i ove godine.

- Na prvu sam vidio da se radi o izvrsnim momcima i svi su me prihvatili raširenih ruku. Iako sam kratko u Zadru već mogu kazati da u ekipi vlada obiteljska atmosfera te sam sretan što sam ovdje – kazao je Grant koji je otkrio što se dogodilo s prtljagom prilikom dolaska u Hrvatsku zbog čega je morao propustiti prvi trening – nije mi prvi put. Već su mi jednom zagubili prtljagu na aerodromu. No, najbitnije je da sam ih dobio već naredni dan.

Nakon tek nekoliko dana priprema i u situaciji kada se momčadi nisu priključili svi igrači prerano je razgovarati o očekivanjima. Ipak, Grant zna s kojim je namjerama došao u Zadar.

- Pobjeđivati. Želim pobjeđivati. Cilj mi je da izborimo doigravanje i osvojimo prvenstvo – ispalio je iskusni Amerikanac.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Neće biti lako, no sportski je postaviti visoka očekivanja.

- Na osobnoj razini želim odigrati kvalitetnu sezonu i biti najbolji što mogu ne bih li pomogao momčadi.

Zadar je lani na razigravačkoj poziciji imao Prestona Knowlesa koji je svojim zalaganjem u obrani vrlo brzo „kupio“ domaću publiku. Ove godine očekujte nešto drugačije.

- Na terenu radim sve što trener traži od mene. Ako želi da razigravam, razigravat ću. Ako želi da zabijam – zabit ću. Očekujem da ću donijeti puno uzbuđenja na parket ove sezone. Poručite navijačima neka se spreme!



Objavu dijeli MG3‼️ (@mg3__) 



Prvi su dojmovi negdje na tom tragu. Vidi se da je cijelo ljeto trenirao. Šut izgleda vrlo kvalitetno te se od Granta može očekivati da zabija u serijama, a ni uzbudljivi pas mu nije stran. Jednom riječju – šmeker.

A Malcolm nije šmeker samo na terenu, već i izvan njega. Premda sam za sebe kaže da se u slobodno vrijeme najviše voli opustiti uz kvalitetan film, ni glazbena produkcija mu nije strana. Ipak, najviše su nas privukli skečevi koje radi na svom Instagram profilu.

- Volim stvarati glazbu i raditi skečeve. Cilj mi je biti zabavan te nasmijavati i razveseljavati ljude – zaključio je novi razigravač KK Zadar.

To vam je Grant. Košarka, dobar potez i za*ebancija. To vam je i Zadar.

Na prvu izgleda kao jako dobra kombinacija.