Hrvatska
VIDEO: Vikend velikih preokreta, tjedan sjajnih akcija

VIDEO: Vikend velikih preokreta, tjedan sjajnih akcija

CroHoops amaterska košarkaška liga.

Neizvjesni rasplet regularne sezone u obje CroHoops lige, Division I i Division II, rezultirao je krajnje neizvjesnim susretima ekstra motiviranih ekipa te brojnim rezultatskim iznenađenjima. Rezultatski preokreti su stoga bili osnovna sastavnica nedjeljnih susreta, pogotovo u CroHoops Division I – Optika Skol Stenjevec preokrenula je u posljednoj četvrtini utakmicom s Boscom -18 razlike a aktuelni dvostruki prvaci Jankomir Transformersi -20 u susretu s ekstra motiviranom Dubravom Yellow Hill. Invicta je rutinirano slavila nad Kušlanovom, Savica je izdržala strašan pritisak 'Građevinara'te osigurala nastup u skorašnejm doigravanju, AKK Trešnjevka osigurala je opstanak u prestižnom društvu pobjedom nad Stožerom XII, a iskusni Hrelić je mlade Rude Boyse 'uhvatio na spavanju'.

CroHoops Division I – rezultati 21. kola

Bosco vs. Optika Sokol Stenjevec 91:93
 
Bosco je pred kraj treće dionice susreta s drugoplasiranom Optikom Sokol Stenjevec držao, činilo se tad, nedostižnih 18 poena prednosti. Čak su šestorica igrača Bosca ovaj susret okončala s dvoznamenkastim brojem poena a igrom sastava s Knežije sjajno je dirigirao play Bruno Banić (21p, 6s, 6a) u jednoj od svojih najkompletnijih ovosezonskih partija. No, zatim je nastupila napadačka 'lavina' Optike čije je smjele napade predvodio nezaustavljivi virtuoz Matija Markočić (28p, 15s, 7a) a sjajnog je suradnika u tim trenucima pronašao u raspoloženom krilnom centru Kristijanu Kranjčecu koji je ubacio season-high 25 poena.

Jankomir Transformers vs. Dubrava Yellow Hill 103:102
 
Dubrava je još jednim sjajnim nastupom prepunim energije, državši aktuelne dvostruke CroHoops prvake, Jankomir, na rubu rezultatskog ambisa sve do zadnje lopte, još jednom opravdala svoj već puno puta dokazani nadimak - Giant Slayer. Za Dubravaše je ponovo briljirao krilni duet Kovačević-Bilandžija ubacivši kombinirano 60 poena, uz 28 skokova i 15 asistencija a nadahnutom izvedbom priključio im se Dean Maslovara (12p, 5s, 6a, 4 uk.lo.).
 No, svoj dan imao je i tandem asova Transformersa, Ivan Pavković i Ivan Gogić, koji su kombinirano ubacili čak 64 poena uz sedam trica! Posebno vrijedi izdvojiti sjajnu partiju back-up playa Josipa Motika koji je energiji Dubrave uzvratio energijom te je za Jankomir osigurao kvalitetnu 'treću opciju', ubacivši 14 poena te prekinuvši čak 8 napada Dubravaša!

Invicta vs. Kušlanova 105:81
 
Invicta je rutiniranim pristupom od prve do zadnje minute uknjižila više nego uvjerljivu pobjedu nad Kušlanovom, sastavom koji se bori za opstanak u Division I. Briljirao je branički tandem Filip Rožman – Franjo Grbešić koji je ubacivši kombiniranih 50 poena uz 28 skokova i 13 asista dao solidan pregled svojim mogućnosti za skorašnje doigravanje. U redovima Kušlanove koja je devetim uzastopnim porazom nastavila svoj 'slobodno pad' na tablici Division I, ponovo najefikasniji najbolji tricaš lige Josip 'Bobi' Pojavnik koji je u svojih 20 poena ugradio čak 6 trica te tako došao do totala od čak 88 trica u sezoni!

Savica City vs. Građevinski fakultet 114:107
 
Nekadašnji trostruki prvaci Savica City fantastičnom su partijom u play-off ozračju te pobjedom nad prvoplasiranim sastavom Građevinskog fakulteta osigurali plasman u doigravanje. Lavovski dio posla odradio je prošlosezonski MVP Branimir Devčić koji je odigrao 'flastera' na najboljem igraču lige za siječanj i veljaču 2019. – Josi Škari (31p, 7s, 8a). No, dok Devčić nije ispuštao Škaru iz fokusa, 'otpatke' je tijekom prvog dijela hvatao te u koš Savice nemilosrdno trpao Luka Žilić (26p). Tijekom drugog dijela 'Građevinari' ubacuju u brzinu više te agresivnom igrom po cijelom terenu i brzim tricama zaostatak od dvadeset poena uspijevaju srezati na samo četiri poena zaostatka (105:101) na ulasku u posljednje dvije minute. Ipak, kad se činilo da je na pomolu veliki preokret trupe kapetana Marka Tomasovića zadržavaju hladnokrvnost te predvođeni iskusnim krilnim tandemom Jurajem Grabarićem (32p, 11s, 6a) i Fredom Krajačićem (29p, 10s, 4a) dolaze do definitivno najvrijednije pobjede turbulentne sezone, prekinuvši tako niz Građevine od čak 13 pobjeda!
 
 AKK Trešnjevka vs. Stožer XII 
73:62
 
AKK Trešnjevka je, nastupivši bez kapetana Tomislava Šiptara, u direktnom dvoboju s glavnim konkurentom za ostanak u Division I ligi, Stožerom XII, krajnje ozbiljnim pristupom došla do pobjede te cilja, ostanka u Division I. U utakmici niskog tempa, u kojoj su obje ekipe svoju šansu tražile u napadu 'pet-na-pet', Trešnjevka je od prve minute eksploatirala relativnu prednost na unutarnjim pozicijama, spuštavši loptu na visoke igrače, krilnog centra Tomislava Borasa i centra Maroja Perovića. Spomenuti je dvojac kombinirano ubacio 33 poena uz 21 skok, a odličnu 'treću opciju' za Trešnjevčane, koji su prednost gradili poen po poen, osigurao je iskusni Marko Hrabar (12p, 8s). U redovima Stožera XII najefikasniji branički tandem Luka Novosel (18p, 6a) i Tomislav Tušek (16p, 5s, 6a).

Hrelić Disneyland vs. Rude Boys 93:90

Pravi 'twilight zone' šlager u smiraj dana priredio je od strane svih otpisani sastav Hrelić Disneyland koji će se od iduće sezone natjecati u CroHoops Division II. Hrelić je predvođen sjajno raspoloženim braničima-krilima Mariom Bebekom (20p, 6s) i Mirom Zadrom (19p, 6s, 4a) staloženim i rutiniranim pristupom tijekom prve tri dionice na spavanju uhvatio mlade Rude Boyse. No, početkom četvrte četvrtine Boysi se bude te na krilima ubačaja raspoloženih Benjamina Maglajlije (23p) i Grgura Matolića (17p) pokreću za njih karakterističnu ofenzivu po cijelom terenu. Disneyland tad izvlači asa iz rukava – najbolji strijelac ekipe u polusezoni tricaš Dario Cesar pogađa par trica iz gotovo nemogućih pozicija te odvodi Hrelić do memorabilne četvrte pobjede u sezoni!

CroHoops Division I - najbolja petorka 21. kola
Filip Rožman, Invicta (10)
Ivan Pavković, Jankomir Transformers (10)
Tomislav Kovačević, Dubrava Yellow Hill (8)
Matija Markočić, Optika Sokol Stenjevec (5)
Juraj Grabarić, Savica City (1)
 – u zagradi je broj izbora u najbolju petorku kola

 

CroHoops Division II – rezultati 20. kola
 

 La Perla vs. SKK Šibenik 
68:78
 
SKK Šibenik na krilima je petorice igrača iznjedrio jednu od najbitnijih pobjeda sezone, u susreta s La Perlom kojoj je svaka pobjeda jako bitna u smislu ulaska u doigravanje. Čak su četvorica igrača La Perle ostvarila double-double učinak u poenima i skokovima, a strijelce je predvodio šuterski raspoloženi Paško Pancirov ubacivši 20 poena uz 12 skokova. U redovima La Perle standardno najefikasniji MVP kandidat Jure Zelić (26p, 18s) a CroHoops veteran Goran Pavlov (16p, 12s, 9a) ostao je samo jednu asistenciju ispod triple-double učinka.
 
 
Slobosonics vs. HAKK Mladost 66:74
 
Nakon prošlotjednog nenadanog posrtaja u susretu s posljednjeplasiranim Buzinom, kapetan HAKK Mladosti Ivan Bilić u susretu s HIT ekipom prvenstva, Slobosonicsima, od prve je minute inzistirao na ozbiljnosti i defanzivnom fokusu svojih igrača. Strijelce Mladosti predvodio je raspoloženi All-Star branič Marin Bago ubacivši 21 poen, uz 8 skokova i 7 asista. U redovima Slobosonicsa ovaj put najefikasniji Fran Mihaljević sa 15 poena (tri trice).
 
 
Buzin 22s vs. Barić & Sons 42:81
 
Barić & Sons su krajnje ozbiljnim pristupom došli do pobjede koja im ostavlja otvoreno pitanje plasmana u doigravanje. Standardno raspoloženi branički tercet Sonsa Hlevnjak-Cikron-Kovač ubacio je kombinirano 50 poena, uz 15 asistencija i 12 ukr.lopti. Jedno od svojih najraznovrsnijih izdanja ponudio je Josip Kovač uknjiživši čak 8 asista i 8 ukr.lopti.
 U redovima Buzina 22s ovaj put najefikasniji centar Petar Jakić sa 9 poena i 5 skokova.
 
 
OTH Ravens vs. Eurostep Playaz 76:74
 
U krajnje neizvjesnom dvoboju Ravensa i Playaza, OTH Ravense do jedne je od najvrijednijih pobjeda sezone predvodio kapetan-MVP kandidat Josip Križanović (22p, 8s, 4a, 3 uk.lo), a iz kola u kolo sve bolji Emanuel Lončarić dodao je 19 poena uz 5 asista. U redovima Eurostepa, za koji ovaj put nije nastupio standardni starter na poziciji playa Riki Pahlić, sjajnu partiju pružio je combo branič Miron Češkić ubacivši 25 poena, te tome dodavši niz osmica - 8 skokova, 8 asista i 8 ukradenih lopti.
 
 
Antitalenti vs. Uncle Drew’s Young Bloods 101:56
 
Vodeći Antitalenti rutiniranim su pristupom od samog početka susreta lakoćom apsolovirali Young Bloodse. Raspoložene strijelce Antitalenata predvodili su svestrani Dino Božić i šuteski rutiner Ivan Markusi ubacivši kombinirano 50 poena. U redovima Uncle Drew's najefikasniji kapetan Filip Ožić koji je u svojih 16 poena ugradio četiri trice.

Downtown Assassins vs. Microclima Legionari 53:81
 
Čak su petorica Legionara postigla dvoznamenkasti broj poena, najviše krilni centar Domagoj Deković (23p), na putu prema rutiniranoj pobjedi nad Downtown Assassinsima za koje je najboljim strijelcem ponovo bio raspoloženi branič-šuter Emil Šćukanec (16p).
 
 CroHoops Division II - najbolja petorka 21. kola

Ivan Markusi, Antitalenti (5)
Miron Češkić, Eurostep Playaz (3)
Marin Bago, HAKK Mladost (2)
Josip Križanović, OTH Ravens (11)
Jure Zelić, La Perla (10)
 – u zagradi je broj izbora u najbolju petorku kola

I na kraju poslastica - 12 najboljih akcija tjedna!!!



 Više detalja o dinamičnom i atraktivnom natjecanju možete doznati na službenoj web stranici lige www.crohoops.com.

Tagovi crohoops