Hrvatska
VIDEO: Višnjik pozlatio Cibonu. Mladi 'Vukovi' na krilima Prkačina došli do još jednog trofeja

VIDEO: Višnjik pozlatio Cibonu. Mladi 'Vukovi' na krilima Prkačina došli do još jednog trofeja

Autor: Paulo Sarić

Za najkorisnijeg igrača kadetske završnice izabran je Roko Prkačin koji se nagradom MVP-ja okitio i u juniorskoj konkurenciji.

Kadeti Cibone osvojili su naslov prvaka Hrvatske. Igrači Zvonimira Perića predvođeni raspoloženim trojcem Prkačin-Majcunić-Buljević ponovili su uspjeh svojih dvije godine starijih kolega i u odlučujućoj utakmici svladali vršnjake iz Cedevite rezultatom 101-66, okitivši se još jednom zlatnom medaljom na omladinskoj završnici u Zadru.

'Cibosi' su od samog otvaranja potvrdili status favorita. Semafor je već nakon dvije i pol minute pokazivao 7-0 za momke iz Savske koji su do kraja susreta praktički iz napada u napad povećavali prednost. Cedevita se držala na jednoznamenkastom zaostatku do početka druge dionice, no onda se razigrao mlađi brat Buljević koji je s osam poena u nešto više od dvije minute odveo svoju momčad na ugodnih plus 15 (32-17).

Šut za tri poena služio je mlade 'Vukove' koji su uskoro otišli na 20 poena viška (44-24) nagovijestivši da bismo mogli gledati reprizu juniorskog finala u kojemu su 'Vitamini' teško poraženi od gradskog rivala. Na veliki odmor se otišlo s 49-27 za Cibonu što je razjarilo trenera Matova čiji je glas čitavo poluvrijeme odzvanjao svlačionicama Višnjika.


Razbudilo je to njegove mladiće koji su u prvim minutama drugog poluvremena pokazali više energije i borbe te su serijom 2-15 nakratko nagovijestili bolje izdanje u nastavku, no taman kada su trebali okruniti period bolje igre i prići na jednoznamenkasti zaostatak, ponovno je proradio dalekometni šut Cibone. Nova trica Lukše Buljevića, peta po redu, inicirala je nalet Perićevih momaka koji su se zahvaljujući dobroj roli Roka Prkačina uskoro vratili u mirne vode (67-45), praktički prelomivši utakmicu.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla kadeta Cibone koji su mirno brodili ka pobjedi i novoj zlatnoj medalji pod svodom Višnjika.

'Cibose' su do novog zlata predvodili Hrvoje Majcunić i Roko Prkačin s 27, odnosno 26 poena, dok je u redovima Matovljeve momčadi najefikasniji bio dvojac Bošnjak-Gatarić koji je zajedno ubacio 30 koševa.