Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO. Vivien Nejašmić u dramatičnoj završnici povukla Hrvatsku u diviziju A

VIDEO. Vivien Nejašmić u dramatičnoj završnici povukla Hrvatsku u diviziju A

Autor: Branko Tabak

Teško i zasluženo!

Hrvatske kadetkinje su pobjedom protiv Norveške 49-45 osvojile treće mjesto na Europskom prvenstvu divizije B i tako izborile povratak Hrvatske u europsku elitu - u diviziju A.

U skupini Hrvatska je deklasirala Norvešku 80-37. Današnja utakmica bila je posve drugačija. Norvežanke su dobrim dijelom susreta bile u prednosti, a tek u egal završnici Hrvatska je stigla do pobjede.

Bila je to teška utakmica puna pogrešaka, izgubljenih lopti i promašaja, ali i borbena i puna želje s obje strane da se dođe do pobjede.

Dvije minute i 50 sekundi prije kraja Norveška je vodila 45-43. Vivien Nejašmić je izjednačila pedesetak sekundi kasnija. Usijedila je serija propuštenih prilika Norvežanki koje su napadačkim skokom izborile dvostruko više pokušaja za poentiranje od naših cura. No, baš ništa im nije polazilo za rukom. Nejašmić na 29 sekundi prije kraja pogađa oba slobodna bacanja za vodstvo Hrvatske 45-47.

Norvežanke propuštaju još jedan napad, a mirna ruka naše nabolje igračice Nejašmić (16 poena, 11 skokova, 5 asistencija) s linije bacanja odvodi Hrvatice do vodstva 45-49.  Norveška je do kraja susreta ispalila još jednu tricu, a potom i dvicu, ali 'u ništa' i veliko slavlje Hrvatica je moglo početi.

Pogledajte uzbudljivu završnicu susreta: