Hrvatska
VIDEO: Vragović tricom zapalio Dubravu i rastužio Škrljevčane. Kakva je to luda utakmica bila

VIDEO: Vragović tricom zapalio Dubravu i rastužio Škrljevčane. Kakva je to luda utakmica bila

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Utakmicu sezone odigrali su Dubrava i Škrljevo


KK DUBRAVA – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO 112:111 (22-29, 34-30, 20-25, 36-27)

U jednoj od najboljih utakmica sezone u Favbet Premijer ligi Dubrava je na domaćem parketu slavila protiv DepoLink Škrljeva 112:111. Ključnu tricu za pobjedu ubacio je Karlo Vragović četiri sekunde prije kraja. Gosti su vodili gotovo cijelim tijekom susreta, a Dubrava je prvi puta povela košem Vragovića dvije minute prije kraja. Tada je bilo 101:100, a nakon što su trice ubacili Stanojević, Svoboda i Bart činilo se da su gosti konačno slomili Dubravaše. Tako nije mislio nevjerojatni Vragović koji je prvo zabio iz igre pa iz bacanja, a nakon što je Škrljevo koševima Viga Barta s linije slobodnih bacanja povelo 111:107 Amarikanac u redovima Dubrave Johnathan Hudson je izborio tri slobodna bacanja. Nakon što je prva dva pogodio uslijedio je skok u napadu Dubrave i spomenuta trica Vragovića na veliko oduševljenje ispunjene dvorane u Dubravi.

Škrljevo je na startu povelo 10:0, imalo +14 (28:14) u završnici prve četvrtine, a u velikoj napadačkoj učinkovitosti govori podatak da je prvo poluvrijeme završilo prednošću gostiju 59:56. U završnici treće četvrtine nakon trice Noe Svobode gosti su imali +12 (83:71), ali Dubrava se nije predavala te je upisala značajnu pobjedu u borbi za izbjegavanjem pretposljednjeg mjesta.


”Teško mi je ovako vruć nešto pametno reći nakon utakmice. Presretan sam što smo pobijedili u jednoj važnoj utakmici ali ne trebamo se sada zanositi da je nešto gotovo jer ima puno utakmica. Škrljevo večeras fantastično s odličnim šutom, dobrom energijom u jednoj tvrdoj i borbenoj utakmici na veliki broj poena. Obje momčadi su se borile i dale sve od sebe, a mi smo do kraja vjerovali i uz nevjerojatni Karlov šut na kraju pobijedili, kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić

”Zanimljiva utakmica koju i da smo mi pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Bili smo unutra maksimalno i uz nekoliko pogrešaka mojih igrača koje nas prate cijelu sezonu na kraju izgubili.  Znamo gdje smo i što moramo napraviti, a ja mislim da smo mi u ovoj utakmici bili bolji. Čestitam Dubravi i želim im sreću u nastavku sezone”, kazao je trener DepoLInk Škrljeva Edi Dželalija.


”Nešto nevjerojatno. Dugo nisam odigrao ovakvu utakmicu. Mislim da su se obje momčadi jako borile, iako rezultat govori kao da je bio All star. Obrana je bila s visokim intenzitetom, ali jednostavno danas su sve lopte ulazile i njima i nama. Škrljevo je igralo odlično i mislim da nas na kraju nagradilo za rad u dosadašnjem dijelu sezone i neke nesretne poraze”kazao je junak utakmice Karlo Vragović koji je utakmicu završio s 30 poena (šut 12/16, 6as). Hudson je dodao 17 uz 10 asista, a Mateo Vidović i Andrej Matić po 16 poena.

”Prije svega čestitke Dubravi na pobjedi i sjajnoj atmosferi u dvorani. Teška utakmica o kojoj je teško nešto reći nakon ovakvog poraza. Dugo se mučimo s tim zagrađivanjem koje nas je koštalo na kraju. Moramo dići glavu i sigurno nećemo odustati do kraja sezone”kazao je Ivan Gulin, Šibenčanin u redovima Škrljeva koji je ubacio 14 poena. Noa Svoboda je ubacio 23, a Jamar Hollowell 20 poena.

Standings provided by Sofascore