Hrvatska
VIDEO: Vrijednosnice kompletirale roster krilnim centrom iz Bostona

VIDEO: Vrijednosnice kompletirale roster krilnim centrom iz Bostona

Autor: Teo Cilar

Biti će mu ovo prvo profesionalno iskustvo.

Vrijednosnice Osijek kompletirale su roster dovođenjem krilnog centra Abdul Malik Abua (23, 205 cm). Slavonski je HT Premijerligaš tako doveo još jednog mladog igrača željnog dokazivanja. 

Abu je rođen 16.09.1995. godine u Bostonu, Massachusetts, SAD. Visok je 205cm i igra na poziciji krilnog centra, košarku je počeo igrati na Kimball Union Academy iz Meriden New Hampshirea, a nastavio na prestižnom North Carolina State Wolfpack univerzitetu gdje je imao učinak od 11.8 koševa i 7 skokova po utakmici.

- S Abuom smo popunili roster za predstojeću sezonu, smatram da smo dobili snažnog i kvalitetnog igrača pod košem te se nadam da će se brzo uklopiti u tim. Zbog obaveza u reprezentaciji nisam puno radio s ekipom u pripremnom periodu i čeka nas mukotrpan posao. Ekipa je izrazito mlada i neiskusna, ali su igrači ambiciozni, vrijedni i atletski jako moćni. Ova sezona i ovako mlad i potentan tim su veliki izazov za mene kao trenera i sve ljude u klubu. Nadam se uspješnoj sezoni, bez puno ozljeda i da ćemo ispuniti sve klupske ciljeve, rekao je trener Vladimir Krstić.