Europa i Svijet
VIDEO: Warriorsi se "zaručili" pa na krilima odličnog Currya svladali Oklahomu

VIDEO: Warriorsi se "zaručili" pa na krilima odličnog Currya svladali Oklahomu

Autor: Teo Cilar

Prije početka utakmice između Golden State Warriorsa i Oklahoma Thundera, "ratnici" su kako to već tradicionalno biva, dobili prstenje NBA prvaka.

Veličanstvenom ceremonijom dodjele prstenja NBA prvaka za Golden State Warriorse i otkrivanjem novog "bannera" za naslov prvaka u sezoni 2017/2018 započela je nova sezona za ratnike.  

Protivnici Warriorsima bili su stari rivali, Oklahoma City Thunderi kod kojih je ovaj susret propustio Russell Westbrook. Unatoč tome, Oklahoma je pružala veliki otpor Warriorsima koji su unatoč vrlo lošoj šuterskoj večeri došli do pobjede 108:100. 


Golden State je na krilima Stepha Currya i Kevina Duranta došao do 10 poena prednosti na poluvremenu. Oklahoma se potpuno vratila u susret na 24 sekunde prije kraja trećeg perioda kada je Alex Abrines zabio tricu za samo minus dva. U posljednji se period ušlo vodstvom Warriorsa 83:79. Gosti su nakon dvije minute igre u posljednjoj četvrtini uspjeli izjednačiti, kao i nešto kasnije još jednom, ali do vodstva nisu uspjeli doći. Zaprijetili su još jednom na dvije minute prije kraja kada Steven Adams pogađa jedno od dva bacanja za 99:97. Curry je tada odgovorio, pogodio je šut s vrha reketa, a usput ga je faulirao Dennis Schroder pa je imao i dodatno bacanje koje je zabio za 102:97. Adams je dvicom smanjio na minus tri na 90 sekundi do kraja, ali to je bilo to. Do kraja su Kevon Looney i Durant riješili pitanje pobjednika.

Glavni razlog mučenja Warriorsa s Oklahomom bio je loš postotak šuta za tri poena u čemu su najbolji u ligi. Ubacili su samo 7 trica iz 26 pokušaja, a od toga ih je sam Curry zabio 5 iz 9 pokušaja. Klay Thompson je zabio tek jednu iz osam pokušaja dok ih je Durant promašio svih pet.


Curry je bio najbolji igrač utakmice i blizu triple-doublea. Ubacio je 32 poena uz 9 asistencija i 8 skokova, a iz igre je šutirao 11/20 te 5/5 slobodna bacanja. Durant ga je pratio s 27 poena, 8 skokova i 6 asistencija dok je Thompson ubacio 14 uz 4 skoka. Valja spomenuti i dobru utakmicu centra Damiana Jonesa koji je ubacio 12 poena uz 3 skoka i 3 blokade dok je Kevon Looney ušavši s klupe ubacio 10 poena uz 10 skokova. 


Kod Thundera najbolji Paul George s 27 poena i 5 asistencija, Schroder je ubacio 21 uz 9 skokova i 6 asistencija, a Adams 17 uz 11 skokova i 4 asistencije.