Hrvatska
VIDEO: Zabok u zadnjoj minutu svladao Škrljevo! Štemberger promašio produžetak

VIDEO: Zabok u zadnjoj minutu svladao Škrljevo! Štemberger promašio produžetak

Autor: Paulo Sarić

Bila je to prava borba od prve do posljednje minute.

U neizvjesnoj utakmici odlučenoj u posljednjim sekundama Zabok je na gostovanju u Mavrincima svladao domaće Škrljevo rezultatom 63-66 i došao do treće pobjede u HT Premijer ligi.

Prvih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj igri, a onda su 'Žuti lavovi' ubacili u brzinu više i serijom 2-9 u kojoj je sve poene postigao zadarski duo Šime Lisica i Ivan Batur otišli na plus sedam (9-16). Zanimljivo, gornje navedeni dvojac ubacio je 14 od prvih 18 koševa svoje momčadi u prvoj četvrtini, no kada su njih zaustavili - domaćini su se počeli vraćati u susret. Serija 7-0 sredinom druge dionice odvela je Škrljevo do prvog vodstva nakon samog otvaranja dvoboja (24-23), no tada su se u igru vratili nekadašnji mladi reprezentativci Ivan Batur i Marino Šarlija pa su gosti ubrzo odvojili na najvećih plus osam (24-32).

Na veliki se odmor otišlo s četiri poena prednosti za igrače Ivana Tomasa što su Krešimir Radovčić i Andro Anzulović u manje od 30 sekundi poduplali, no onda je domaći kapetan Siniša Štemberger 'ludom' tricom s jedne noge na isteku napada pokrenuo 'Zelene' koji su zaigrali bolje i učas se vratili na samo posjed zaostatka.

Isti je igrač novom tricom u 27. minuti smanjio na minus jedan iz perspektive Škrljeva (42-43), no sve do polaganja Coreyja Spencea koji napad kasnije gosti su bili u prednosti.


U posljednjih se deset minuta ušlo s poravnatim rezultatom (48-48), a na prvi idući koš čekali smo pune dvije minute. Zabio ga je raspoloženi Batur koji je vratio Zabočane u vodstvo. No, ono nije dugo trajalo. Škrljevo je uzvratilo serijom 9-2 u koju su trice ugradili Brian Williams i Ivan Kučan pa se u posljednjih pet minuta ušlo s vodstvom Rajkovićevih momaka 57-52.

Ipak, gosti se nisu predavali, a dobro im je došla i nesportska Štembergera, pa smo na koncu dobili neizvjesnu završnicu.

U posljednje se dvije minute ušlo s poravnatim rezultatom (61-61) nakon čega su se momčadi praktički do zadnjeg napada izmjenjivale u vodstvu. Pravim se lavom u momčadi Zaboka na koncu pokazao Antonio Črnjević koji je dvaput dovodio svoju momčad u vodstvo, prvi put s linije slobodnih bacanja nakon čega je uzvratio Achraf Yacoubou, drugi put nakon polaganja 29 sekundi prije kraja za 63-64.

Povrataka za domaćine više nije bilo. Precizan je s linije slobodnih bacanja bio Roko Galić, a posljednji je napad Škrljeva koji bi domaćinima donio produžetak promašio Štemberger.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Batur sa 17 poena, a Radovčić je dodao 13 uz devet skokova, dok je junak gostujuće pobjede Antonio Črnjević susret završio s osam koševa. Izjednačene strijelce Škrljeva predvodio je Stipe Krstanović s 13 koševa, čemu je dodao i sedam skokova, dok su po 12 ubacili Spence, Štemberger i Williams.