Hrvatska
Regija
VIDEO: Zadar doveo bivšeg suigrača – Aleksandra Petrovića!

VIDEO: Zadar doveo bivšeg suigrača – Aleksandra Petrovića!

Autor: Paulo Sarić

Čeka se još samo visoki igrač.

KK Zadar nastavlja s pojačanjima za nadolazeću sezonu. Nakon što je u petak potvrdio dolazak Marija Littlea, hrvatski je abaligaš večeras obznanio novo pojačanje. Riječ je o iskusnom 30-godišnjem razigravaču Malcolmu Grantu koji je prošlu sezonu proveo u redovima litavskog Nevežisa i kazahstanske Astane.

Grant je sveučilišnu karijeru započeo na Villanovi gdje je prosječno zabijao 5.6 koševa uz 1.4 asistenciju, da bi se nakon jedne sezone nezadovoljan minutažom prebacio na Miami gdje je nastupao do 2012. godine. Nakon što se nije uspio probiti do NBA lige odlučio je košarkaški put nastaviti u Europi, potpisavši za ciparski APOEL. No, na 'Starom kontinentu' se nije dugo zadržao te je većinu od naredne četiri sezone proveo u Kanadi, uz kratki „izlet“ u Švedsku.


U rujnu 2016. godine potpisao je za slovenski Tajfun gdje je nastupao s lanjskim igračem KK Jazine Arbanasi Mirzom Sarajlijom. U dresu kluba iz Šenčura pokazao se kao ubitačan strijelac što potvrđuju i brojke od 50.8 posto šuta za tri poena na razini čitave sezone. Zanimljivo je dodati da je u Sloveniji dijelio svlačionicu i s – Aleksandrom Petrovićem. Ne radi se, jasno, o proslavljenom treneru i trenutnom izborniku reprezentacije Brazila, već o srpskom centru istoga imena i prezimena.

Grant je prošlu sezonu započeo u Nevežisu gdje je došao kao zamjena za Tonija Prostrana, no već nakon nekoliko mjeseci napustio je Litvu jer klub nije poštovao stavke iz ugovora. U deset odigranih susreta u prosjeku je zabijao 13.9 poena uz 4.5 asistencije za nešto više od 27 minuta na parketu.

Drugi dio sezone odradio je u kazahstanskoj Astani za koju je nastupio u 15 utakmica uz prosjeke od 11.5 koševa i 2.5 asistencije po susretu.

Grant je sa Zadrom potpisao jednogodišnji ugovor.