Hrvatska
Regija
VIDEO: Zadar zakucao Krku

VIDEO: Zadar zakucao Krku

Autor: Branko Tabak

Treća pobjeda Zadrana u ABA ligi

Zadar je slavio u Novom Mestu protiv Krke 63-81 i tako se izjednačio s Cibonom po broju pobjeda (3) na samom dnu poretka regionalne ABA lige.

Od početka do kraja susreta Zadrani su dominirali i potpuno neutralizirali sav arsenal kojim raspolaže momčad Vladimira Anzulovića.

Nakon prve četvrtine bilo je +11, a na poluvremenu +19. Uslijedila je mirna četvrtine u kojoj su igrači Ivana Perinčića uspješno održavali prednost i kontrolu igre, da bi u završnoj Zadar poletio do +29 (52-81). Krka je serijom 11-0 donekle uspjela popraviti konačni dojam, više rezultatski nego kvalitetom. Slovenci su jednostavno bili nedorasli protivnik Zadru. 


Na vanjskim pozicijama posebno raspoložen večeras bio je Justine Carter (19 poena, 5 skokova, 2 asistencije, 3 osvojene lopte). U stopu ga je pratio Dominik Mavra (15 poena, 6 asistencija, 2 skoka), dok su pod obručima dominirali Chinanu Onuaku (21 poen, 7 skokova, 3 asistencije, 3 osvojene lopte) i Domagoj Vuković (11 poena,  7 skokova) te u samoj završnici utakmice i Aleksandar Bursać (10 poena, 7 skokova). 


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore