Hrvatska
VIDEO: Zadrani u posljednjoj sekundi do osme uzastopne pobjede

VIDEO: Zadrani u posljednjoj sekundi do osme uzastopne pobjede

Autor: Paulo Sarić

Junak dalmatinskog sastava bio je Filip Jošić koji je u posljednjem napadu donio pobjedu svojoj momčadi.

Košarkaši Sonik Puntamike nastavljaju s dobrim igrama u Prvoj muškoj ligi. Iako se Rudeš pokazao kao ozbiljan suparnik koji je u jednom trenutku imao i velikih 13 poena prednosti, igrači Šime Kraljevića preokretom u drugom poluvremenu došli su do osme uzastopne pobjede i zacementirali prvo mjesto na tablici. Na kraju je odlučivao posljednji napad, a junak domaćih bio je Filip Jošić koji je u posljednjoj sekundi zabio za konačnih 78-76.

Iako su Puntamičani preko Eddija Jurjevića ponešto bolje otvorili susret, gosti su od prve minute pokazali da su se u Zadar došli nadigravati. Prva je četvrtina protekla u izjednačenoj igri, da bi samo otvaranje druge dionice proteklo u znaku Zagrepčana. Luka Ljubičić je pokrenuo, a Ivan Perković zaključio seriju 0-8 nakon koje su momci Milana Ličine pronašli povoljne vjetrove. Priši su Zadrani preko iskusnih Tea Petanija i Marka Atelja na samo poen zaostatka u 16. minuti (29-30), no završnica prvog poluvremena u potpunosti je pripala Rudešu koji je iskoristio period dekoncentrirane igre domaćina i na krilima sedam poena Tomislava Cvitkovića otišao na dvoznamenkastu prednost uoči odlaska u svlačionice (37-50).

FOTO: Basketball.hr

O dobroj igri momaka u crnim dresovima svjedoči i podatak da su već nakon 20 minuta imali četvoricu dvoznamenkastih igrača, dok je dvocifreni učinak u redovima Sonika imala samo iskusna vanjska linija Palčić-Petani koja je kombinirano ubacila 23 poena.

U nastavku druga priča. Agresivna obrana Zadrana u potpunosti je otupila oštricu gostujućeg napada što su Puntamičani vješto iskoristili da vrlo brzo vrate stvari na početak. Proradio je i šut za tri poena, iza linije 6,75 precizni su bili Jošić, Atelj i Petani, pa je semafor uskoro pokazivao neriješen rezultat (54-54). Osim probuđenih domaćina Zagrepčanima su u tim trenucima veliki problem stvarale i osobne pogreške njihovih večeras ponajboljih igrača Cvitkovića i Zebića koji su radi četiri faula morali preseliti na klupu pa se u posljednjih deset minuta ušlo s plus tri za Kraljevićevu momčad (62-58).


Iako je goste u nastavku prestao služiti šut za tri poena uporni 'Buldozi' odbijali su se predati. Kada je Palčić četiri i pol minute prije kraja položio za plus sedam svoje momčadi činilo se da je voda u potpunosti usmjerena na puntamički mlin, no  Zebić i Torić su se dobrim rolama dali nadu Rudešu. Serija 0-6 primakla je goste na samo poen zaostatka, da bi Marko Jurič polovičnim učinkom s linije slobodnih bacanja poravnao na 74-74 i donio neizvjesnu završnicu.

Jurjević je vratio domaćine u vodstvo, a Jurič ponovno bio precizne ruke s linije penala pa je o pobjedniku odlučivao zadnji napad. Jurjevićev pokušaj je 'iscurio' ali na skok u napadu iz drugog je plana došao Filip Jošić i u posljednjoj sekundi donio pobjedu Puntamici.

Uz junaka Jošića najzaslužniji za novu pobjedu Sonika bili su Atelj sa 16 te Palčić i Petani s po 15 poena, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio Jurič s 18 koševa, a vrijedi istaknuti i dobru partiju Ljubičića koji je ubacio 16 poena, čemu je dodao i deset skokova.