Hrvatska
VIDEO: ŽKK Zadar Plus predstavio četiri nove igračice, među njima je i prva Amerikanka u povijesti zadarske ženske košarke

VIDEO: ŽKK Zadar Plus predstavio četiri nove igračice, među njima je i prva Amerikanka u povijesti zadarske ženske košarke

Autor: Branko Tabak Photo: ŽKK Zadar plus

Novosti iz grada košarke

Prošle sezone bile su trećeplasirana ekipa Prve ženske lige, a spletom okolnosti nakon odustajanja Folke Borovje igrale su dodatne kvalifikacije sa Splitom za ulazak u Premijer žensku ligu.

Nisu uspjele, ali košarkašice ŽKK Zadar Plus su u svom premijernom pojavljivanju na ženskoj klupskoj košarkaškoj sceni napravili veliki uspjeh.

U novoj sezoni cilj je napredovati, a u tome bi im trebala pomoći prva američka košarkašica u povijesti zadarske ženske košarke.

Naime, za ŽKK Zadar plus je potpisala Jalia Arnwine koja se obratila suigračicama i navijačima:

"Pozdrav svima, ja sam Jalia! Prvo, želim odati čast Bogu i svojoj obitelji što su vjerovali u mene i što su imali povjerenja u mene tijekom cijelog ovog procesa. Iskreno se želim zahvaliti upravi Zadar Plusa što mi je pružila priliku biti u njihovoj ekipi i igrati za njihov klub. Također želim zahvaliti i svojoj agenciji što su dovršili ovaj posao. Čula sam toliko dobrih stvari o Zadar Plusu, od uprave do igrača pa čak i navijača. Tako sam uzbuđena što dolazim. Jedva čekam početi trenirati i upoznati novu kulturu." 


Istovremeno je za klub potpisala i donedavna igračica ŽKK Otočac Lucijana Stilinović, a klubu su se priključile i sestre Cvita i Nera Perić.