Europa i Svijet
VIDEO: Zubac "krstio" Chase centar i počastio Warriorse double-double učinkom

VIDEO: Zubac "krstio" Chase centar i počastio Warriorse double-double učinkom

Autor: Teo Cilar

Ostati će zapisano da je prve službene NBA poene u novoj dvorani Warriorsa ubacio Ivica Zubac.

Los Angeles Clippersi bili su uvjerljivi na gostovanju kod Golden State Warriorsa gdje su slavili rezultatom 141:122 (35:29, 30:25, 46:33, 30:35). Kao i u susretu protiv Lakersa, tako su i sada protiv Warriorsa dominirale rezerve Clippersa. Protiv Lakersa su zabile 62 poena, a sada još više, čak 68!

Ivica Zubac krenuo je u petorci i bio je odličan. Ubacio je i prve poene na susretu u novom Chase centru, točnije prvih pet poena za 5:0 vodstvo Clippersa koji su u utakmicu krenuli s 14:0 od čega je Zubac ubacio 8. Razbudio se tada D`Angelo Russel i ubacuje deset poena u nizu i približava Warriorse na samo minus šest. Ipak, Clippersi su kontrolirali utakmicu cijelo vrijeme. Warriorsima je falio novi centar Willie Cauley-Stein, a na ruku im nije išla ni ozljeda Draymonda Greena koji je dobio udarac u lakat desne ruke od strane Patricka Beverlyja te je morao napustiti parket, ali se vratio kasnije i nastavio igrati unatoč vidnoj boli. 


Utakmica je riješena u trećoj četvrtini u koju Clippersi kreću s tri pogođene trice. Kako ni Steph Curry nije imao svoj dan (trica 2/11), Warriorsi se nisu mogli nadati boljem rezultatu iako su na kraju zabili 122 poena, protiv Clippersa to nije bilo dovoljno. Što će tek biti kada im se idući mjesec vrati Paul George! Lou Williams je bio prvi strijelac Clippersa s 22 poena, a imao je i 8 asistencija te 3 skoka. Kawhi Leonard je ubacio 21 uz 9 asistencija i 5 skokova, Patrick Patterson 20, Montrezl Harrell 18 uz 6 skokova, a naš Zubac 16 (4/5 iz igre, 8/9 slobodna bacanja) uz 10 skokova i dvije blokade.

Kod Warriorsa najbolji Curry s 23 poena, 4 skoka i 4 asista, Russell je u prvoj službenoj utakmici za Warriorse zabio 20 uz 8 asistencija, a s klupe su po 14 poena i po 4 skoka imali Eric Paschall i Jacob Evans

Antetokonmpo pokazao Hardenu tko je "gazda"

Milwaukee Bucksi slavili su u Houstonu nakon što su u drugom poluvremenu stigli 16 poena minusa. Giannis Antetokounmpo je dominirao i upisao prvi triple-double u NBA ove sezone. Bucksi su slavili s 117:111, a grčki je reprezentativac ubacio 30 poena uz 13 skokova i 11 asistencija. Uz njega još je šest igrača Bucksa bilo dvoznamenkastih, što je bilo previše za Rocketse. Iako je u NBA predsezoni bio jako dobar, Dragan Bender u ovoj utakmici nije igrao. Kod Rocketsa je potpuno zakazao James Harden koji je smatra da je on umjesto Antetokounmpa u prošloj sezoni morao biti MVP. Pokazalo se da je lakše pričati nego to pokazati na terenu. Ubacio je 19 poena (2/13 šut iz igre, 1/8 trica) a 14 poena je ubacio s linije slobodnih bacanja. Ipak imao je čak 14 asistencija uz 7 skokova, ali i 7 izgubljenih lopti. Russell Westbrook je bio prvo ime raketa s 24 poena, 16 skokova i 7 asistencija. 


Spomenimo i pobjedu Atlante protiv Pistonsa s 117:100 u kojoj je dominirao Trae Young s 38 poena (6/10 trica), 9 asistencija i 7 skokova. Kod Pistonsa je Derrick Rose ušavši s klupe za 25 minuta ubacio 27 poena uz 3 asistencije dok je Andre Drummond zabio 21 uz 12 skokova i 4 osvojene lopte.