Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO - Zubac o slabijim igrama na Ljetnoj ligi

VIDEO - Zubac o slabijim igrama na Ljetnoj ligi

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski je centar lošije od očekivanog otvorio ovo ljeto, no s protokom vremena počinje podsjećati zašto je prošle sezone bio jedno od ugodnijih iznenađenja u kalifornijskoj momčadi.

Nakon sporijeg početka Ljetne lige hrvatski centar Ivica Zubac posljednja se dva susreta zagrijao i počeo pružati bolje partije. Dizelaški ulazak u ljeto privukao je pažnju novinara u Las Vegasu koji su od jednog od iskusnijih igrača u sastavu Los Angeles Lakersa ovih dana u Nevadi očekivali plodonosnije partije. Poslije pobjede nad 76sima prije dva dana mladi je Mostarac u intervjuu poslije utakmice dao svoj pogled na igre koje je pružao u gradu kocke. Pošto je u toj utakmici zaista fantastično odigrao drugi odabir na draftu Lonzo Ball razgovor je počeo pitanjem vezanim za njega.

- Tako pravi razigravač mora igrati. Vodi momčad na terenu. Kada treba razigrati momčad dodaje nam loptu, a kada treba uzeti loptu u svoje ruke i zabiti - može i to. Napravio je izvrstan posao večeras. Nadam se da može ovako igrati svaku večer. Fantastično je [igrati s njim]. Uvijek moram očekivati loptu. Može dodati iz svake pozicije i sve što ja trebam napraviti jest postaviti čvrsti blok i odrolati se prema obruču – kazao je Ivica Zubac.

Upitan kako je igrati s tako brzim atraktivnim igračem bivši igrač Cibone je kroz šalu odgovorio:

- To mi je teško. Moram trčati gore-dolje. Čim [mu] izvedem loptu, netko je već polaže s druge strane. Tako da ostajem na svojoj strani terena.

Da bi u ozbiljnijem tonu dodao:

- Uvijek moram očekivati loptu, uvijek moram biti koncentriran. Ako primijeti iti malo prostora, pokušat će dodati.

Nakon toga je razgovor skrenuo na teme koje su se direktno ticale mladog Hercegovca.

- Bio sam ljut na sebe zbog toga kako sam odigrao prethodne tri utakmice. To nije bilo na nivou na kojemu igram i morao sam se poboljšati. Ovo je bila prva utakmica doigravanja [Ljetne lige] za nas i morali smo pobijediti kako bismo prošli dalje. Pokušao sam pomoći suigračima da pobijedimo.


Iako još ni predsezona nije započela prvi dojmovi se već mogu stvoriti pa je mladi Hrvat upitan što mu je struka Lakersa rekla o ponešto slabijim partijama s kakvima je otvorio ovo ljeto.

- Rekli su mi da je ovo samo Ljetna liga. Svakome se događa. Svatko može imati nekoliko utakmica koje odigra loše. [Rekli su] da nije bitno kako sam odigrao, dobro ili loše. Jedino što je bitno jest kako ću odigrati iduću utakmicu. Stoga sam pokušavao biti fokusiran i odlučno ući u utakmicu. Dao sam sve od sebe i isplatilo se s pobjedom.

Podsjetimo, na koncu je Zubac na najbolji način odgovorio na kritike. Izvrsna utakmica i dva bacanja s kojima je donio pobjedu svojoj momčadi i plasman u doigravanje Ljetne lige. Nervoze na kraju susreta nije bilo.

- Dobio sam izvrstan savjet od Kuzme prije utakmice. Iskoristio sam ga i lagano zabio. Pokušavao sam biti agresivniji. Protekle tri utakmice sam igrao jako mekano – priznao je mladi hrvatski košarkaš koji je dan nakon toga odigrao još jednu utakmicu u kojoj je ubilježio dvostruko dvocifreni učinak s 13 koševa i deset skokova u pobjedi svoje momčadi nad dotad neporaženim Cleveland Cavaliersima 94-83.