Hrvatska
VIDEO: 'Žuta podmornica' plovi dalje. Jazine ubacile 114 poena i došle do treće pobjede u sezoni

VIDEO: 'Žuta podmornica' plovi dalje. Jazine ubacile 114 poena i došle do treće pobjede u sezoni

Autor: Paulo Sarić

Iako je nastupila bez svog statistički najboljeg igrača, zadarska je momčad bez velikih poteškoća došla do novog trijumfa.

KK Jazine Arbanasi na domaćem je terenu došao do treće ovosezonske pobjede u Prvoj ligi. Momčad Luke Bujasa večeras je rezultatom 114-86 bila bolja od KK Rudeš u prilično jednostranoj utakmici koja je odlučena već nakon 26. minuta.

Domaćini su bili lišeni pomoći svog najboljeg igrača Prestona Bungeija koji je radi ozljede morao propustiti susret, no ni to ih nije omelo da gotovo od početka zagospodare terenom. Utakmica je bila izjednačena tek prvih pet minuta, a onda je Emilio Banić tricom započeo i završio seriju svoje momčadi 8-0 kojom su Zadrani došli nadomak dvoznamenkaste prednosti (17-8). Mladi Roko Prkačin polaganjem je nakratko spriječio nalet 'Žute podmornice', no raspucani je Banić novom tricom, svojom trećom, pokrenuo novu seriju domaćina 7-0, pa se u drugu dionicu ušlo s ugodnih plus 15 za Jazine.

Zagrepčani su se konsolidirali u nastavku pa su drugu četvrtinu otvorili serijom 0-8 i nakratko se vratili na jednoznamenkasti zaostatak, no kvaliteta je bila debelo na strani domaćina koji su se brzo vratili na razliku iz prve četvrtine. Na kraju poluvremena razigrao se Bruno Španja koji je ubacio osam uzastopnih koševa pa se na veliki odmor otišlo s 46-33 za Bujasove momke.

FOTO: Basketball.hr

Domaćini su željeli što prije riješiti pitanje pobjednika, no Rudeš se zahvaljujući Ivanu Zebiću još i držao prvih nekoliko minuta drugog poluvremena, a onda je krenula serija Zadrana 9-0 nakon koje je semafor pokazivao velikih 25 razlike (69-44) pa više nije bilo povratka za goste. Bilo je to u 26. minuti, a nedugo potom trener Bujas je napravio ono što je radio i u prva dva domaća susreta – dao priliku mladim igračima.

Prvi je na parketu izišao Petar Petković, a nedugo nakon njega i Antonio Franov, a pitanje pobjednika, ako ga je ikad i bilo, i figurativno je riješila trica s centra Mirze Sarajlije u zadnjoj sekundi treće četvrtine koja je odvela Jazine na plus 27. Do kraja vrijedi istaknuti tek podatak da je 'stotku' probio Dino Peraica tri i pol minute prije kraja susreta.

Domaćine su do treće pobjede predvodili Španja i Banić s 29, odnosno 23 poena, čemu je prvi dodao i 13 skokova, dok je najefikasniji u redovima zagrebačkog sastava bio Ljubo Zadro sa 17 koševa.