Europa i Svijet
Regija
VIDEO: Zvezda bez goriva u Malagi

VIDEO: Zvezda bez goriva u Malagi

Nedović odveo Unicaju do treće pobjede.

U posljednjoj utakmici šestog kola Eurolige Unicaja Malaga je dočekala Crvenu Zvezdu mts koja je u Španjolsku doputovala bez Pere Antića i s nedovoljno spremnim Taylorom Rochestiejem. U dvoboju dviju momčadi koje su u šesto kolo ušle s omjerom 2-3 slavili su Španjolci rezultatom 79-65.

Domaćini su odlično otvorili susret i poveli s 15-4 nakon nešto više od pet minuta igre u prvoj četvrtini. Posebno je raspoložen bio Sasu Salin koji je u tom periodu pogodio tri trice iz isto toliko pokušaja. Ni u nastavku se ništa nije promijenilo. Zvezda je bila potpuno bezidejna u napadu, a obrana je bila porozna pa je prednost Unicaje išla i do 16 poena ( 20-4) prije kraja prve dionice. Ipak tricama Feldeina i Jovanovića te košem Lazića Zvezda ipak dolazi na podnošljiv minus od deset koševa nakon prve četvrtine (22-12).

Slično kao na početku meča i na startu drugog dijela Unicaja kreće silovito te za manje od dvije minute pravi seriju 8-2 i vraća se na plus 16 (30-14). Trener Alimpijević je pozvao minutu odmora, no domaćin ubrzo odlazi na 32-14, a nedugo potom probija i granicu od 20 koševa prednosti (39-18). Unicaja je u finišu poluvremena malo popustila i promašila neke šuteve, a Zvezda je iz par individualnih akcija poentirala pa se na odmor otišlo sa „samo“ 45-31 za Španjolce. Rezultat je to s kojim je, ma kako to čudno izgledalo, zadovoljnija trebala biti Zvezda koja je bila pred pravom katastrofom u prvih 20 minuta.


Beogradski je sastav drugo poluvrijeme otvorio s pet vezanih poena i nakon dugo vremena došao na jednoznamenkasti minus (45-36). No, nekoliko neiskorištenih napada koštalo je regionalnog prvaka koji je propustio priliku da priđe još bliže, pa se Malaga opet odvojila na osjetniju razliku (54-40). Nije to zbunilo Zvezdaše koji su nastavili agresivno, ukrali nekoliko lopti i u 27. minuti došli na 54-48. Samo minus šest. Imali su Crveno-bijeli i kontru za još veći priključak ali ju Dobrić nije realizirao. Primoralo je to trenera Plazu na minutu odmora koja je urodila plodom. Prvo je Nedović pogodio tricu, nakon čega je Dobrić ponovno promašio, da bi se nakon nova četiri vezana poena Nemanje Nedovića domaćin vratio na dvoznamenkastu prednost (61-48). S istom se razlikom ušlo i u posljednjih deset minuta u kojima smo gledali odrađivanje posla domaće momčadi i rutinsko privođenje utakmice kraju.

Nedović je bio najzaslužniji za pobjedu nad bivšim klubom sa 17 koševa i četiri asistencije, dok je u Zvezdi Lessort pružio standardnu partiju s deset poena i devet skokova.

Nakon šest kola Unicaja se nalazi na desetom mjestu s po tri pobjede i tri poraza, dok je Zvezda na 13. poziciji s dvije pobjede i četiri izgubljena susreta.